Категорія
Новини
Дата

Завдяки роботі з дому Google заощаджує понад $1 млрд на рік. Співробітники менше подорожують на гроші компанії

1 хв читання

Під час карантинних обмежень через COVID-19 співробітники Google працюють з дому і менше подорожують на гроші компанії. Завдяки цьому Google заощаджує $1 млрд на рік, пише Los Angeles Times.

Ключові факти

  • Упродовж першого кварталу, порівняно з тим же періодом роком раніше Alphabet, материнська компанія Google, заощадила $268 млн на рекламних акціях, поїздках і розвагах. У річному обчисленні це понад $1 млрд.
  • Раніше у річному звіті Alphabet повідомила, що витрати на рекламу й просування знизилися на $1,4 млрд в 2020 році. Компанія скоротила витрати, призупинила або перенесла кампанії і змінила деякі заходи на цифрові формати через пандемію.
  • Також витрати на поїздки і розваги знизилися на $371 млн.
  • Водночас компанія в першому кварталі зберегла практично незмінними свої маркетингові та адміністративні витрати.
  • Чистий прибуток Alphabet за січень–березень 2021 року виріс на 160%, до $17,9 млрд, перевищивши попередній рекорд у $15,2 млрд у четвертому кварталі 2020-го.

Контекст

Google відома такими пільгами для співробітників, як масажні кімнати, харчування й місця для сну та відпочинку. Більшість її співробітників працювали без цих пільг із березня 2020 року через віддалений режим роботи. Однак Google планує повернути робітників до офісів з осені цього року. Якщо працівники захочуть працювати віддалено після 1 вересня понад 14 днів на рік, їм доведеться офіційно запитувати дозволу. Причому компанія залишає за собою право в будь-який момент викликати співробітника до офісу.

Також Google запланувала витратити $7 млрд на розширення офісних площ і центри обробки даних в США до кінця року. Інвестиції спрямують, переважно, на існуючі майданчики. Також компанія збирається відкрити три нові офісні центри – у Міннесоті, Техасі і Північній Кароліні. Таким чином, Google буде представлена вже в 19 штатах США. У компанії прогнозують, що всього інвестиції в нерухомість приведуть до створення 10 000 повноцінних робочих місць.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні