Категорія
Новини
Дата

Завдяки роботі з дому Google заощаджує понад $1 млрд на рік. Співробітники менше подорожують на гроші компанії

Під час карантинних обмежень через COVID-19 співробітники Google працюють з дому і менше подорожують на гроші компанії. Завдяки цьому Google заощаджує $1 млрд на рік, пише Los Angeles Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Упродовж першого кварталу, порівняно з тим же періодом роком раніше Alphabet, материнська компанія Google, заощадила $268 млн на рекламних акціях, поїздках і розвагах. У річному обчисленні це понад $1 млрд.
  • Раніше у річному звіті Alphabet повідомила, що витрати на рекламу й просування знизилися на $1,4 млрд в 2020 році. Компанія скоротила витрати, призупинила або перенесла кампанії і змінила деякі заходи на цифрові формати через пандемію.
  • Також витрати на поїздки і розваги знизилися на $371 млн.
  • Водночас компанія в першому кварталі зберегла практично незмінними свої маркетингові та адміністративні витрати.
  • Чистий прибуток Alphabet за січень–березень 2021 року виріс на 160%, до $17,9 млрд, перевищивши попередній рекорд у $15,2 млрд у четвертому кварталі 2020-го.

Контекст

Google відома такими пільгами для співробітників, як масажні кімнати, харчування й місця для сну та відпочинку. Більшість її співробітників працювали без цих пільг із березня 2020 року через віддалений режим роботи. Однак Google планує повернути робітників до офісів з осені цього року. Якщо працівники захочуть працювати віддалено після 1 вересня понад 14 днів на рік, їм доведеться офіційно запитувати дозволу. Причому компанія залишає за собою право в будь-який момент викликати співробітника до офісу.

Також Google запланувала витратити $7 млрд на розширення офісних площ і центри обробки даних в США до кінця року. Інвестиції спрямують, переважно, на існуючі майданчики. Також компанія збирається відкрити три нові офісні центри – у Міннесоті, Техасі і Північній Кароліні. Таким чином, Google буде представлена вже в 19 штатах США. У компанії прогнозують, що всього інвестиції в нерухомість приведуть до створення 10 000 повноцінних робочих місць.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні