Збитки економіки перевищили €400 млн через блокаду пунктів пропуску на кордоні з Польщею – Асоціація міжнародних автоперевізників /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Збитки економіки перевищили €400 млн через блокаду пунктів пропуску на кордоні з Польщею – Асоціація міжнародних автоперевізників

Getty Images

Через блокування кордону польськими перевізниками економіка України зазнала збитків на понад €400 млн, повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін із посиланням на оцінку Федерації роботодавців України, пише Media Center Ukraine – Ukrinform.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Баліна, наразі ситуація через страйк на кордоні критична.
  • «Ми фіксуємо збитки наших перевізників із розрахунку втраченої дохідності – €350 за простій, за добу», – зазначив він.
  • Віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників додав, що не готовий оцінювати вплив блокування кордону на інші галузі, але повідомив, що, за оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків. 

Контекст

З 6 листопада перевізники з Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». 

Члени Міжнародного союзу автомобільного транспорту з Угорщини, Польщі, Словаччини, Чехії та Литви обіцяли надіслати спільного листа голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн із закликом переглянути угоду, яка передбачає лібералізацію дорожнього руху з Україною.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями – читайте в редакційному матеріалі Forbes.

21 листопада перевізники зі Словаччини заблокували рух вантажівок в напрямку одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною. Проте вранці 22 листопада рух було відновлено.

На ранок 22 листопада на українсько-польському кордоні в напрямку трьох пунктів пропуску – «Ягодин – Дорогуськ», «Краковець – Корчова», «Рава-Руська – Гребене» – приблизно 2700 вантажних транспортних засобів, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Представники польських перевізників вирішили продовжити блокаду пункту пропуску (ПП) «Ягодин – Дорогуськ» до 1 лютого 2024 року, написав один ыз лідерів польських перевізників Рафал Меклер.

Водночас Європейська Бізнес Асоціація (EBA) із посиланням на експрес-опитування серед 55 членських компаній проінформувала, що в середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску вартує одній компанії втрат у розмірі близько 1 млн грн

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні