Категорія
Новини
Дата

«Брюссель втрачає терпіння». Польщі загрожує «каральна процедура» за блокування кордону з Україною

Єврокомісія може застосувати проти Польщі «каральну процедуру», якщо польська влада не вирішить питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною. Про це повідомило польське RMF FM з посиланням на співрозмовників у Брюсселі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У Брюсселі зазначають, що польська влада зобов’язана забезпечити товаропотік з України коридорами солідарності. 
  • «Польська влада, відповідно до законодавства ЄС, зобов’язана забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах, повідомив речник Єврокомісії. 
  • Дехто в Єврокомісії вважає, що польська влада робить не все можливе, щоб вирішити проблему та припинити протест перевізників. «Брюссель явно втрачає терпіння», – зазначає видання. 
  • Офіційно Єврокомісія не хоче коментувати заходи, які може вжити проти польської влади, оскільки запевняє, що переговори з Польщею та Україною тривають.
  • «Єврокомісія все ще підтримує контакти з владою обох країн, ми не можемо коментувати потенційні заходи, оскільки обговорення тривають», сказав речник ЄК.

Контекст

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: Корчова – Краковець, Гребенне – Рава-Руська та Дорогуськ – Ягодин. 

Організатори протесту пропускають лише безпекові та гуманітарні вантажі, решту – по одному вантажному автомобілю на годину. Якщо Україна не виконає їхні умови, польські перевізники планують продовжувати страйки до 3 січня.

Переговори 13 листопада з польськими протестувальниками, які блокують рух вантажівок на кордоні, теж не мали успіху.

15 листопада протестувальники вчергове відмовилися приймати пропозицію після тристоронніх переговорів.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні