Категорія
Новини
Дата

Словацькі перевізники почали блокувати рух вантажівок на кордоні з Україною

Перевізники Словаччини почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Німецьке» в бік українського кордону. Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За інформацією прикордонної поліції Словацької Республіки, сьогодні з 13:30 розпочалося блокування руху для вантажного автотранспорту, що рухається у напрямку словацького пункту пропуску «Вишнє Німецьке», суміжному з українським пунктом пропуску «Ужгород».
  • Його ініціювала Спілка перевізників Словаччини. Про терміни блокування не повідомляється.
  • Нині на території Словаччини перед пунктом пропуску «Вишнє Німецьке» в напрямку України перебуває близько 300 вантажівок. Пропуск автомобілів та автобусів здійснюється в штатному режимі, йдеться у повідомленні відомства.

Контекст

16 листопада словацькі перевізники провели 30-хвилинний страйк у пункті пропуску «Ужгород». Спілка автомобільних перевізників Словаччини пригрозила заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі словацького боку, якщо Єврокомісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах ЄС. 

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». 

15 листопада протестувальники вкотре відмовилися приймати пропозицію після тристоронніх переговорів.

У Брюсселі не виключають, що Єврокомісія може застосувати проти Польщі «каральну процедуру», якщо польська влада не розвʼяже питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Члени Міжнародного союзу автомобільного транспорту з Угорщини, Польщі, Словаччини, Чехії та Литви обіцяли надіслати спільного листа голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн із закликом переглянути угоду, яка передбачає лібералізацію дорожнього руху з Україною.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями – читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні