Зеленський підписав заявку України на вступ до Європейського Союзу
Категорія
Новини
Дата

Зеленський підписав заявку України на вступ до Європейського Союзу

Президент України Володимир Зеленський підписав заявку України на вступ до Європейського Союзу, повідомив у Facebook Андрій Сибіга, заступник керівника Офісу Президента

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Разом із головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком та прем’єрміністром країни Денисом Шмигалем підписано також спільну заяву до ЄС.

«Документи вже по дорозі в Брюсель», – написав Сибіга.

Зеленський підписав заявку України на вступ до Європейського Союзу /Фото 1

Контекст

Раніше прем’єрміністр Словаччини Едуард Геґер заявив про необхідність застосувати особливу процедуру, яка прискорить вступ України до ЄС.

Він запропонував, щоб для України створили абсолютно новий підхід інтеграції до ЄС – «цілком новий шлях для держави, яка пройшла через війну і хоче стати частиною Європи».

Про перспективи вступу України до ЄС сказала і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. «Україна має вступити до ЄС, ця країна – одна з нас, і ми хочемо бачити її в європейській сімʼї», – заявила вона.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні