Зеленський призначив Клюшникова державним уповноваженим АМКУ. Що про нього відомо /Facebook
Категорія
Новини
Дата

Зеленський призначив Клюшникова державним уповноваженим АМКУ. Що про нього відомо

Facebook

Денис Клюшников призначений на посаду державного уповноваженого Антимонопольного комітету України. Відповідний указ №852/2023 президент Володимир Зеленський підписав 25 грудня. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Призначити Клюшникова Дениса Геннадійовича державним уповноваженим Антимонопольного комітету України», – йдеться в тексті документа.
  • Клюшников 1978 р.н. родом з Іловайська Донецької області. Закінчив Донецький державний інститут здоровʼя, фізичного виховання і спорту. 
  • У 2006 році здобув кваліфікацію юриста у Національній юридичній академії ім. Ярослава Мудрого.
  • Раніше Клюшников працював в прокуратурі Авдіївки та Горлівки Донецької області, на посадах прокурора відділу та слідчого в особливо важливих справах Київської області, а також в органах Генпрокуратури. 
  • З кінця 2019 року обіймав посаду заступника голови Донецької облдержадміністрації.

Контекст

6 вересня цього року Верховна Рада призначила колишнього очільника Донецької ОВА Павла Кириленка головою АМКУ. 

18 грудня президент Зеленський призначив державним уповноваженим АМКУ Максима Сандигу, а вже через тиждень звільнив його і призначив заступником голови АМКУ – державним уповноваженим.

Статус державного уповноваженого АМКУ визначено законом «Про Антимонопольний комітет України». Уповноважений має право розглядати заяви й справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, проводити перевірки, залучати правоохоронні органи тощо. Крім того, він може виконувати обовʼязки голови АМКУ у разі відсутності першого заступника і заступника. Уповноважений АМКУ очолює постійні та адміністративні колегії комітету.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні