Категорія
Новини
Дата

Відмовився вмикати Starlink. Ілон Маск прокоментував зрив атаки ЗСУ на російський флот у Криму в 2022 році

Американський мільярдер, голова Tesla та SpaceX Ілон Маск підтвердив, що не став допомагати ЗСУ в атаці на російський військовий флот в окупованому Криму в 2022 році. Раніше про це повідомило CNN, опублікувавши уривок із нової біографії Маска авторства Волтера Айзексона. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Маск спростував повідомлення про те, що він обмежив роботу супутникового звʼязку Starlink. Пояснив, що окуповані Росією регіони не були активовані, відповідно, компанія SpaceX нічого не деактивувала.
  • Водночас Маск підтвердив інформацію, що отримав екстрений запит від України зробити це, але відмовився.
  • «Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту на якорі. Якби я погодився на їхній запит, тоді SpaceX був би явним співучасником великої війни та ескалації конфлікту», – заявив Маск.

Контекст

У 2022 році Ілон Маск завадив українським військовим атакувати підводними дронами російський флот, повідомив напередодні CNN із посиланням на уривок із нової біографії Маска авторства Волтера Айзексона.

Як пише біограф, коли українські підводні безпілотники з вибухівкою наблизилися до російських кораблів, вони «втратили звʼязок, та їх викинуло на берег, вони не завдали шкоди». 

Таке рішення Маск прийняв через побоювання удару Росії у відповідь з використанням ядерної зброї, пише Айзексон. Він стверджує, що ці побоювання в мільярдера виникли після розмови «з високопоставленими російськими чиновниками».

CNN зазначає, що Айзексон пише у книзі про «екзистенційний страх» Маска розвʼязати ще більш масштабну війну. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні