Категорія
Світ
Дата

Суперсрібло у боротьбі. Як змагалися українці у передостанній день Олімпіади в Парижі і чи є ще шанси на медалі. Результати дня

3 хв читання

Суперсрібло у боротьбі. Як змагалися українці у передостанній день Олімпіади в Парижі і чи є ще шанси на медалі. Результати дня

Україна здобула ще одну нагороду на Олімпійських іграх-2024 у Парижі у передостанній день змагань. Також маємо шанс на медаль у вільній боротьбі й завтра. На прохання Forbes спортивний журналіст і військовослужбовець Юрій Онищенко підбиває підсумки 10 серпня

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Вільна боротьба

Ірина Коляденко у ваговій категорії до 62 кг у фіналі поступилася суперниці з Японії з рахунком 1:12 та стала срібною призеркою.

На шляху до фіналу українка здолала трьох чемпіонок світу різних років. У Токіо-2020 Коляденко була бронзовою призеркою.

У чоловічих змаганнях у ваговій категорії до 97 кг сьогодні змагався Муразі Мчедлідзе. В 1/8 фіналу він здобув перемогу над Ібрагімом Чіфтчі з Туреччини – 5:1, а у чвертьфіналі поступився грузину Гіві Матчарашвілі, який є чинним чемпіоном Європи – 0:11. 

Але завдяки тому, що Матчарашвілі пройшов до фіналу, наш борець отримав шанс на втішні сутички і бронзову нагороду. Його першим суперником 11 серпня стане представник Південної Африки.

Олександр Хоцянівський виступив у втішній сутичці в категорії до 125 кг. Суперником українця став поляк Роберт Баран, наш борець поступився з рахунком 0:3.

Хоцянівський потрапив до втішних сутичок після того, як грузин Гено Петріашвілі, який здолав українця в 1/8 фіналу, вийшов у фінал змагань.

Ірина Коляденко, Олімпіада, боротьба, Париж-2024

Ірина Коляденко та Сакура Мотокі на початку фінальної сутички на Олімпіаді в Парижі

Художня гімнастика

У фіналі групового багатоборства Україна посіла сьоме місце. Після першої вправи з обручами наша команда була другою, ідеально виконавши програму. А ось у вправах зі стрічками та м’ячами було кілька суттєвих помилок, що не дозволили претендувати на медаль.

Україну на Олімпіаді представляли Діана Баєва, Аліна Мельник, Марія Височанська, Валерія Перемета і Кіра Ширикіна.

В індивідуальному багатоборстві напередодні Таїсія Онуфрійчук посіла дев’яте місце.

Веслування на байдарках і каное

Людмила Лузан та Анастасія Рибачок сьогодні провели півфінальні заїзди на каное-одиночках на дистанції 200 м і не змогли кваліфікуватися до фіналу.

Лузан у своєму заїзді стала сьомою із часом 46,67 с, а Рибачок показала восьмий результат із часом 47,76 с. У втішному фіналі Рибачок подолала дистанцію за 47,71 с і стала шостою. Це 14-й загальний результат. Лузан не вийшла на старт. 

Напередодні Лузан і Рибачок стала срібними призерками у змаганнях каное-двійок на дистанції 500 м.

Марія Повх виступила у фіналі з веслування на байдарках-одиночках на дистанції 500 м.

Повх показала восьмий результат, подолавши дистанцію за 2.00,94 хв. У цьому фіналі не розігрувалися медалі. У загальному заліку вона посіла 24-те місце.

Для 35-річної Повх це був третій виступ у півфіналах Олімпіади на байдарці-одиночці на дистанції 500 м. До цього етапу вона доходила в Ріо-2016 і Токіо-2020, але жодного разу не брала участі у медальних фіналах.

Легка атлетика

Олег Дорощук єдиний із трьох представників пробився до фіналу стрибків у висоту. Він з першої спроби взяв стартові висоти 2,17 м та 2,22 м, з другої – 2,27 м і 2,31 м, що стало його особистим рекордом. 

Висоту 2,34 м українець із трьох спроб не подолав і завершив змагання на шостому місці. Для 23-річного Дорощука це була дебютна Олімпіада.

Артистичне плавання

У змаганнях дуетів сестри Влада та Марина Алексіїви напередодні стали п’ятими у технічній програмі, а сьогодні в довільній програмі показали шостий результат і за загальною сумою балів посіли п’яте місце.

Сестри Алексіїви – бронзові призерки Токіо-2020.

Брейкінг

У чоловічих індивідуальних змаганнях представник України Олег Kuzya Кузнєцов не зміг подолати груповий етап. Він став третім у своїй групі, тоді як у раунд плей-офф пройшло двоє найкращих.

Напередодні у жіночих змаганнях представниця України увійшла до топ-8.

Брейкінг вперше був представлений на Олімпійських іграх.

Олег Kuzya Кузнєцов, Олімпіада, брейкінг, Париж-2024

Виступ Олега Kuzya Кузнєцова у Парижі-2024

Стрибки у воду

Олексій Середа у півфіналі у стрибках з 10-метрової вишки став 11-м із результатом 405,05 балів. До фіналу кваліфікувалися 12 спортсменів.

У медальному змаганні Середа набрав 426,90 балів і фінішував на восьмому місці.

У Парижі Середа та Кіріл Болюх стали п’ятими у синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

Для 18-річного Середи це друга Олімпіада. У Токіо-2020 у стрибках з 10-метрової вишки він посів шосте місце. Також він став шостим у синхронних стрибках з 10-метрової вишки, виступаючи в парі з Олегом Сербіним.

Сучасне п’ятиборство

Валерія Пермикіна сьогодні достроково втратила шанси на вихід до фіналу. У своїй підгрупі півфіналу вона набрала 1377 очок і стала першою непрохідною до фіналу.

Отже, жоден із українців не відібрався до фіналу Олімпіади у сучасному п’ятиборстві.

Напередодні у чоловічих змаганнях завершили виступи на стадії півфіналу Олександр Товкай і Владислав Чекан.

Розклад на 11 серпня

11 серпня, в останній день Олімпіади-2024, Україна буде представлена лише в одному виді змагань.

Борець Муразі Мчедлідзе спробує потрапити у поєдинок за бронзову нагороду.

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд