Категорія
Світ
Дата

Догребли до срібла. Україна – знову з нагородами на Олімпіаді у Парижі. Підсумки чергового дня змагань

3 хв читання

Олімпіада в Парижі-2024

Forbes Ukraine/Анастасія Левицька

Україна сьогодні з черговою медаллю Олімпійських ігор-2024 у Парижі завдяки нашим веслувальницям. Ще одна нагорода точно буде у вільній боротьбі. На прохання Forbes спортивний журналіст і військовослужбовець Юрій Онищенко підбиває підсумки 9 серпня

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Україна сьогодні – з черговою медаллю Олімпійських ігор-2024 у Парижі завдяки нашим веслувальницям. Також точно буде ще одна нагорода у вільній боротьбі.

Веслування на байдарках і каное

Людмила Лузан та Анастасія Рибачок почали сьогодні з півфінального заїзду в каное-двійці на дистанції 500 м, у якому фінішували на третьому місці, що дало змогу пройти до фіналу.

У медальному заїзді українки після половини дистанції були шостими, але прискорилися на фініші й у результаті зуміли стати другими, обійшовши Канаду на 0,06 с. Срібного призера визначав фотофініш.

Українки у Токіо-2020 також здобули срібло у цій дисципліні.

Вільна боротьба

Ірина Коляденко перемогла у стартовій сутичці в 1/8 фіналу в категорії до 62 кг представницю Монголії Орхон Пуревдорж – 8:7.

У чвертьфіналі українка здолала представницю Болгарії Біляну Дудову з рахунком 7:3. За вихід до фіналу Коляденко змагалась із киргизкою Айсулою Тининбековою, срібною призеркою Олімпіади-2020, і перемогла 9:2.

Коляденко була бронзовою призеркою у Токіо-2020. Також вона чинна чемпіонка Європи.

Олександр Хоцянівський боровся у категорії до 125 кг, але в першій же сутичці поступився грузину Гено Патріашвілі 0:11. Але завдяки тому, що грузин дійшов до фіналу, Хоцянівський отримав право завтра поборотися у втішних сутичках. Першим суперником українця буде поляк Роберт Баран, у разі перемоги наш борець проведе поєдинок за бронзу.

На Олімпіаді-2012 у Лондоні українець зупинився на стадії 1/16 фіналу, а в Токіо-2020 – 1/8 фіналу.

Брейкінг

Дві українки сьогодні виступили в індивідуальних змаганнях – Анна Stefani Пономаренко та Катерина Kate Павленко, які за жеребом потрапили в одну групу.

За підсумками групового етапу Kate посіла перше місце, набравши чотири очки та 35 голосів. Stefani посіла третє місце – теж чотири очки, але 30 голосів, і далі не пройшла.

У чвертьфіналі суперницею Stefani була лідерка посіву – китаянка з нікнеймом 671, і українка поступилася за сумою трьох раундів 0:3.

Брейкінг вперше представлений на Олімпійських іграх, і потрапляння до топ-8 можна вважати серйозним успіхом для України.

Художня гімнастика

Україна достроково відібралася до фіналу в командному багатоборстві.

За підсумками вправ із пʼятьма обручами українки стали шостими з результатом 35,450. У вправах із трьома стрічками і двома мʼячами наші гімнастки отримали 33,500 балів.

Після двох дисциплін Україна мала 68,950 балів, що гарантувало вихід у фінал. Україну представляють Діана Баєва, Аліна Мельник, Марія Височанська, Валерія Перемета і Кіра Ширикіна.

У фіналі індивідуального багатоборства Таісія Онофрійчук посіла дев’яту позицію з 10 учасниць. Вона двічі допустила втрати предмета – у вправах із обручем і м’ячем. Для неї це була дебютна Олімпіада.

Онофрійчук є наймолодшою спортсменкою, яка коли-небудь представляла Україну в особистих змаганнях в цьому виді спорту.

Стрибки у воду

Олексій Середа вийшов до півфіналу у стрибках з 10-метрової платформи з п’ятим результатом – 479,45 балів. До наступної стадії відібралися 18 найкращих спортсменів.

Для 18-річного Середи це друга Олімпіада в кар’єрі. У Токіо-2020 у цій дисципліні він посів шосте місце. Також Середа став шостим у синхронних стрибках з 10-метрової вишки. Тоді він виступав у парі з Олегом Сербіним.

Півфінал відбудеться 10 серпня.

Сучасне п’ятиборство

Олександр Товкай завершив свій виступ у Парижі на етапі півфіналу. Він лідирував у своїй підгрупі, але у конкурі його кінь тричі відмовився перестрибувати через перешкоду. Товкай завершив змагання, набравши 245 балів.

Ще один представник України Владислав Чекан набрав у конкурі максимальні 300 балів і продовжує змагання.

Артистичне плавання

Сьогодні стартували змагання дуетів. У технічній програмі Марина та Влада Алексіїви посіли п’яте місце з результатом 260,4600. Це їхня найкраща сума балів у цьому сезоні.

10 серпня на спортсменок чекає довільна програма, медалісти визначаться за сумою балів двох виступів. На Олімпіаді-2020 сестри завоювали бронзові нагороди.

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд