Категорія
Світ
Дата

Український шанс у Словаччині. У другий тур виборів президента країни вийшли «американський агент» та поплічник премʼєра ФіцоХто переможе?

Петер Пеллегріні, Іван Корчок, Словаччина /Фото з особистого архіву/колаж Олександра Карасьова

Петер Пеллегріні, експрем’єр-міністр Словаччини, та Іван Корчок, словацький політик, міністр закордонних справ Словаччини в 2020—2022 роках Фото Фото з особистого архіву/колаж Олександра Карасьова

Сьогодні, 6 квітня, у Словаччині стартує другий тур виборів президента. У першому турі, який відбувся 23 березня, неочікувано перемогу здобув опозиційний до чинного уряду Роберта Фіцо прозахідний кандидат Іван Корчок. Його опонент – союзник Фіцо Петер Пеллегріні. Але в другому турі все може змінитися, попереджають словацькі аналітики. Чому це важливо для України? (стаття від 24 березня)

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Іван Корчок набирає 42,5% голосів виборців, за підрахунком результатів на 99% дільниць. На другому місці із 37% – Петер Пеллегріні, який є поплічником чинного прем’єра Роберта Фіцо. Напередодні виборів соціологи обом давали по 35–37%. 

Оскільки обидва кандидати не отримали понад 50%, переможця визначить другий тур, який відбудеться 6 квітня.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні