Категорія
Війна
Дата

«Банк людей» чи підготовка до нового наступу? Росія готує нове угруповання на 100 000 військових. Які ділянки фронту можуть опинитися під загрозою?

Мобілізація в Росії /Getty Images

Мобілізація до армії Росії. Фото Getty Images

Росія готує нове угруповання військ більш як на 100 000 солдатів, попередив командувач Сухопутних сил Олександр Павлюк. Уже влітку воно може вирушити у наступ або заткнути дірки у знекровлених російських військах. Яка ситуація у північних та східних областях і на яких напрямках можлива загроза?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Достеменно задум РФ невідомий, заявив 22 березня командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк в ефірі телемарафону. Це не обов’язково означає підготовку ворога до наступу, заявив Павлюк. Росіяни можуть поповнити «новачками» боєздатність підрозділів. «Але є імовірність, що на початок літа Росія може мати певні сили для наступальних операцій на одному з напрямів», – додав він.

Слова командувача Сухопутних сил перегукуються із нещодавньою заявою президента Володимира Зеленського на пресконференції 25 лютого: Росія може готувати наступ на кінець весни або початок літа.

Forbes Ukraine звернувся до командування Сухопутних військ по уточнення, але там відповіли, що не мають чого додати до слів Павлюка. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні