Благодійний мультитаскінг. 5 найбільших проєктів фонду Favbet Foundation
Категорія
BrandVoice
Дата

Благодійний мультитаскінг. 5 найбільших проєктів фонду Favbet Foundation

Благодійний фонд Favbet Foundation створювався з ключовою метою – для підтримки спорту, дітей та молоді. Проте з розгортанням повномасштабної війни команда почала паралельно розвивати раніше невідомий для себе напрям допомоги – військовий, реалізувавши низку успішних проєктів у цій галузі.

Про Favbet Foundation

У 2020 році Favbet Foundation був заснований групою компаній FAVBET. Головною метою благодійного фонду була підтримка молоді й розвиток спортивно-освітніх проєктів для дітей. Нині компанія – єдиний донор фонду. 

Розповідаємо про переорієнтацію фонду на військовий напрям, важливість освітніх та соціальних проєктів та головні проєкти Favbet Foundation протягом останніх місяців.

  • Навчальний проєкт для переселенців у Хорватії

Компанія FAVBET організувала Центр допомоги українським біженцям у хорватському місті Загреб, де переміщені діти та їхні батьки можуть отримати гуманітарну допомогу, юридичну та психологічну підтримку, а тепер й освіту. 

Діти вивчають англійську чи хорватську мови, музику, математику, їм доступна дошкільна освіта. Також у відвідувачів центру є можливість відвідувати факультативи, серед яких є, до прикладу, арттерапія.

Центр створений з метою підтримки переселенців з України, щоб українці почувались комфортно в новому для них середовищі, поліпшували своє ментальне та психологічне здоров’я і мали доступ до безплатних юридичних послуг. 

Благодійний мультитаскінг. 5 найбільших проєктів фонду Favbet Foundation /Фото 1

Фото надані пресслужбою Favbet Foundation

Однією з недавніх креативних ініціатив фонду та компанії FAVBET у межах допомоги військовим став спільний проєкт «Прокачка авто для ЗСУ». Промо в стилі автомобільного тюнінг-шоу передбачає збір коштів на 10 машин для потреб армії. За тюнінг та підготовку автомобілів відповідає компанія No Motors. У жовтні фонд випустив перший епізод.

Благодійний мультитаскінг. 5 найбільших проєктів фонду Favbet Foundation /Фото 2

Фото надані пресслужбою Favbet Foundation

  • 23 дрони на 23 роки: подарунок для ЗСУ на річницю компанії

У вересні компанія FAVBET відзначала річницю – 23 роки з моменту заснування. Команда вирішила, що найкращим способом відзначити дату стане допомога українській армії, а саме передання 23 дронів для ЗСУ.

До благодійної акції долучилися також і співробітники компанії, які самостійно зібрали 240 тисяч гривень.

Загалом за два тижні Favbet Foundation вдалося передати дрони DJI Mavic 3 вартістю 3 220 000 грн.

Благодійний мультитаскінг. 5 найбільших проєктів фонду Favbet Foundation /Фото 3

Фото надані пресслужбою Favbet Foundation

  • Десятки мільйонів на підтримку армії та 50 авто для ЗСУ

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Favbet Foundation спрямував свою діяльність на підтримку української армії. Так фонд закривав потреби військових на десятки мільйонів гривень та продовжує це робити.

Від початку повномасштабного вторгнення Favbet Foundation разом із партнерами передали для ЗСУ вже 50 авто: позашляховиків, карет «швидкої допомоги», мікроавтобусів і вантажівок. Усі вони допомагають захисникам України виконувати завдання в зоні бойових дій.

Крім цього фонд уже переказав близько 5 млн грн на спецрахунок Національного банку України й підтримку United24. Також 1,9 млн грн отримав фонд «Повернись живим», з яким FAVBET співпрацює ще з жовтня 2019 року.

Благодійний мультитаскінг. 5 найбільших проєктів фонду Favbet Foundation /Фото 4

Фото надані пресслужбою Favbet Foundation

Перехід до військової допомоги: трансформація Favbet Foundation

З моменту заснування у 2020 році фонд реалізував понад 100 ініціатив у сфері освіти, здоровʼя та спортивного розвитку. Окрім того, організація опікувалася допомогою дітям з особливими потребами.

Проте з початком повномасштабної російської агресії Favbet Foundation відразу визначили пріоритетом підтримку Збройних сил України. Для цього впʼятеро було збільшено щомісячне фінансування: понад 98% фінансів фонду йшли виключно на підтримку ЗСУ. 

«Трансформація діяльності фонду відбулася реактивно. Наші склади стали умовними гуманітарними хабами. Сьогодні ми сфокусовані на підтримці української армії та українців», – пояснює Андрій Матюха, президент благодійного фонду FAVBET Foundation.

Благодійний мультитаскінг. 5 найбільших проєктів фонду Favbet Foundation /Фото 5

Андрій Матюха, президент благодійного фонду FAVBET Foundation. Фото надані пресслужбою Favbet Foundation

З лютого 2022 року Favbet Foundation передав на допомогу армії автомобілі, квадрокоптери для повітряної розвідки, «буржуйки» для обігріву в польових умовах, а також радіотехнічне обладнання. 

«Ми адаптовані до теперішніх складних умов та чітко розуміємо, що військовий напрям залишатиметься основним для нас, – стверджує Маріанна Ковеня, кураторка благодійного фонду Favbet Foundation. – Проте ми не зупиняємо наш головний напрям допомоги підтримку дітей». 

Благодійний мультитаскінг. 5 найбільших проєктів фонду Favbet Foundation /Фото 6

Маріанна Ковеня, кураторка благодійного фонду Favbet Foundation. Фото надані пресслужбою Favbet Foundation

Щоб збалансувати ресурси, тепер 70% коштів фонду виділятиметься на допомогу ЗСУ, а 30% – на підтримку освітніх, соціальних, спортивних проєктів, а також допомогу постраждалим від війни та внутрішньопереміщеним особам. 

Метою фонду куратори називають створення сприятливого середовища для спортивного і щасливого майбутнього країни, місією – інвестиції в освіту, спорт та технології для забезпечення розвитку нового покоління. 

Стратегія на майбутнє: український спорт та освіта 

«Найкраще, що ми сьогодні можемо зробити для нашої країни, наблизити нашу перемогу. Водночас ми працюємо над довгостроковими програмами в галузі інфраструктури, освіти, реабілітації та збереження здоров’я, спорту, щоб допомогти українцям повернутися до життя», – зазначає Андрій Матюха.

Освіта – ключовий напрям фонду. Сімʼї з дітьми, які виїхали з тимчасово окупованих територій, втратили все, зокрема можливість навчати дітей. Команда Favbet Foundation планує допомогти закрити базові потреби таких сімей, що опинилися у скрутному становищі. 

Ми допомагаємо врегулювати фінансові проблеми громадських організацій, дитячих будинків. Не просто почути проблеми людей, а й подолати їх.

Маріанна Ковеня, кураторка благодійного фонду Favbet Foundation
Благодійний мультитаскінг. 5 найбільших проєктів фонду Favbet Foundation /Фото 7

Фото надані пресслужбою Favbet Foundation

Зокрема, команда фонду розробляє новий партнерський проєкт безплатних IT-курсів для дітей, які постраждали від війни, запуск якого планується на початку 2023 року. Благодійний фонд планує забезпечити українських школярів, які вимушено покинули свої домівки, матеріалами та базовими ресурсами для навчання. 

20 листопада, у Всесвітній день дитини, команда фонду надала обладнання для навчання дитячому медичному центру психологічної реабілітації «Джерело». Дітей забезпечили планшетами та компʼютерами. Також цьогоріч компанія планує провести свято на день Святого Миколая для підтримки емоційного стану дітей. 

Попри розгалуженість проєктів, траєкторія діяльності Favbet Foundation завжди має своєю метою користь для українського суспільства. У фонді запевняють, що продовжуватимуть робити все можливе, щоб майбутнє було не тільки в дітей, а й в усієї України.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні