З листопада в Україні перестали діяти спрощення, що дозволяли не пред’являти товар на митниці. /Getty Images
Категорія
Свій бізнес
Дата

Бізнес застряг на митниці. Все через правила ЄС, які тільки запрацювали в Україні. Що робити підприємцям, аби уникнути збитків

З листопада в Україні перестали діяти спрощення, що дозволяли не пред’являти товар на митниці. Фото Getty Images

На митниці запрацювали нові правила оформлення товарів при в’їзді та виїзді з країни. Тепер експортерам та імпортерам обов’язково потрібно заїжджати та пред’являти товари в зоні митного контролю. Раніше заїзд був вибірковим. Про зміни було відомо ще в 2019 році, але деякі підприємці все одно незадоволені. Як нововведення на митниці вплинуть на роботу бізнесу?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

У листопаді 2023 року компанія з виробництва манікюрних пилососів SheMax зіштовхнулася з проблемами в експорті. SheMax не змогли відправити свою продукцію в Грецію, дозавантаживши товар у чиюсь фуру, писала співзасновниця SheMax Тетяна Шелест на своїй сторінці у Facebook. «Ми вимушені були везти маленьку партію окремим авто – це економічно не вигідно, транспортні витрати зростають у два-три рази», – додала вона.

Що сталося? З 7 листопада 2023 року набрали чинності зміни в Митному кодексі України в рамках приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту NCTS, відповіли у Державній митній службі на запит Forbes. Це обов’язкова умова для вступу до ЄС та одне з ключових зобов’язань України в Угоді про асоціацію з ЄС. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні