Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Боротьба з «чорним» зерном із великими ризиками. Україна запровадить мінімальні ціни на експорт агропродукції. Чому агрохолдинги проти?

2 хв читання

Зерно з України /Shutterstock

Запропонований механізм має суттєво скоротити тіньовий експорт зерна і, відповідно, збільшити надходження валюти. Фото Shutterstock

В Україні незабаром запрацює механізм мінімальних цін на агроекспорт. Яка мета та як агрохолдинги пропонують його покращити, щоб не зупиняти продажі за кордон?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

У травні парламент ухвалив два закони, що покликані мінімізувати ухилення від сплати податків при агроекспорті: №10168-2 та 10169-2. Нещодавно Мінагро презентувало розроблений на основі цих законів механізм мінімальних цін на агроекспорт, із презентацією якого ознайомився Forbes.

Україна втрачає 5–7 млрд грн на рік через «сірий» експорт зерна, за оцінкою одного з авторів законопроєктів, депутата Ярослава Железняка. Механізм мінімальних цін може зменшити втрати держави на 10% в перший місяць запровадження, за розрахунками Українського клубу аграрного бізнесу.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд