Фотограф Forbes Ярослав Дебелий побував на підприємстві Stellar Caviar під Києвом, де ростять стерлядь, бестера (гібрид стерляді та білуги), російського й сибірського осетра.
Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.
Рибу сортують за статтю й готовністю віддавати ікру. У 2021-му Stellar Caviar збере майже 800 кг ікри.
Молодняк гібрида російського та сибірського осетра. Усього їх у басейні 1700 особин. Вони занадто молоді, щоби давати ікру.
Перевірка рівня кисню в басейні. У зимовий період температури води — 8-11 градусів.
Стать осетра зʼясовують за допомогою УЗД.
Самкам імплантують чип, на який заносять інформацію про те, скільки вони дали ікри. Норма — 10% ікри від ваги самки на рік.
Процес отримання ікри подібний до «доїння»: самці надрізають яйцепровід, потім упродовж трьох хвилин зціджують ікру. Надріз швидко гоїться.
У справжньої ікри не буває яскраво вираженого рибного запаху і смаку. Якщо розчавити ікринку, то з неї витікає біле молочко, а не масло.
У руках засновника Stellar Caviar Анатолія Стеблинського, 50, — самка стерляді. Їй більше ніж девʼять років, і вона може давати ікру.
Ікра зберігається в холодильнику шість-вісім тижнів за температури -4-0 градусів.
Ви знайшли помилку чи неточність?
Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.