Категорія
Компанії
Дата

Менше війни, більше чутливості і грошей. Головними трендами 2023-го стали емоційна стриманість та акцент на українському продукті. Вісім підсумків зі звіту Всеукраїнської рекламної коаліції

тренди 2023-го /Ілюстрація Shutterstock/ Левицька Анастасія

Головними трендами 2023-го стали емоційна стриманість та акцент на українському продукті. Фото Ілюстрація Shutterstock/ Левицька Анастасія

Минулого року бізнес відійшов від шоку 2022-го – відновлював маркетингову активність і почав довгострокове планування. Серед головних тенденцій – виваженість кожного слова через високі репутаційні ризики. Що ще?

Ринок медіареклами у 2023 році зріс на 77%, до 21,5 млрд грн, у порівнянні з 2021-м, підрахували в комунікаційній групі Razom Group. «Крім того, що ринок відновлюється, тішить, що він розвивається, включаючи появу нових напрямів – наприклад, Digital TV», – пише у звіті директор з ТБ-інвестицій та баїнгу Razom Group Ігор Полосьмак.

Це позначилося на маркетингових стратегіях. Компанії відійшли від короткочасного планування. У комунікаціях важливими стала емоційна збалансованість, акцент на суспільно-важливі теми та зменшення використання військової тематики. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні