Категорія
Компанії
Дата

Скільки військових втратила Україна. Володимир Зеленський озвучив цифру 31 000 загиблих, The New York Times – більше ніж удвічі. Forbes Ukraine знайшов спосіб перевірити, хто каже правду

Президент України вперше назвав кількість загиблих військових – 31 000 за два роки війни. Іноземні ЗМІ з посиланням на анонімні джерела у своїх урядах публікували у рази більші цифри. Forbes зібрав дані про загиблих на війні співробітниках 20 великих українських компаній, ця інформація дає можливість оцінити, чиї оцінки ближчі до реальності.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

«31 000 українців-військових загинули у цій війні. Не 300 000, не 150 000, що там бреше Путін зі своїм брехливим колом. Але кожна ця втрата – це великі втрати для нас», – заявив Володимир Зеленський під час пресконференції до другої річниці великої війни. Під час інтервʼю в кінці січня він повідомив, що чисельність українського війська 880 000 людей. Частка втрат – близько 3,5%.

Зеленський не назвав кількість поранених українських військових та зниклих безвісти.

Цифра втрат, яку назвав президент відрізняється від оцінки американських анонімних чиновників у 70 000 загиблих на літо 2023-го, яку опублікувало видання The New York Times. За цими даними частка втрат – понад 7%.

Які цифри достовірніші?

Forbes надіслав запити до 20 великих українських компаній з різних секторів і регіонів про кількість їхніх працівників, що були мобілізовані з 24 лютого, та про кількість загиблих. Бізнес підтримує державу під час війни не тільки своїми податками та волонтерством, але і віддає найцінніше – своїх співробітників.

Кожна велика компанія – це модель українського суспільства, каже Тимофій Брік, соціолог, ректор «Київської школи економіки».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні