Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Скільки військових втратила Україна. Володимир Зеленський озвучив цифру 31 000 загиблих, The New York Times – більше ніж удвічі. Forbes Ukraine знайшов спосіб перевірити, хто каже правду

2 хв читання

Президент України вперше назвав кількість загиблих військових – 31 000 за два роки війни. Іноземні ЗМІ з посиланням на анонімні джерела у своїх урядах публікували у рази більші цифри. Forbes зібрав дані про загиблих на війні співробітниках 20 великих українських компаній, ця інформація дає можливість оцінити, чиї оцінки ближчі до реальності.

«31 000 українців-військових загинули у цій війні. Не 300 000, не 150 000, що там бреше Путін зі своїм брехливим колом. Але кожна ця втрата – це великі втрати для нас», – заявив Володимир Зеленський під час пресконференції до другої річниці великої війни. Під час інтервʼю в кінці січня він повідомив, що чисельність українського війська 880 000 людей. Частка втрат – близько 3,5%.

Зеленський не назвав кількість поранених українських військових та зниклих безвісти.

Цифра втрат, яку назвав президент відрізняється від оцінки американських анонімних чиновників у 70 000 загиблих на літо 2023-го, яку опублікувало видання The New York Times. За цими даними частка втрат – понад 7%.

Які цифри достовірніші?

Forbes надіслав запити до 20 великих українських компаній з різних секторів і регіонів про кількість їхніх працівників, що були мобілізовані з 24 лютого, та про кількість загиблих. Бізнес підтримує державу під час війни не тільки своїми податками та волонтерством, але і віддає найцінніше – своїх співробітників.

Кожна велика компанія – це модель українського суспільства, каже Тимофій Брік, соціолог, ректор «Київської школи економіки».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні