200 лідерів української економіки
Категорія
Рейтинги
Дата

200 лідерів української економіки

Forbes Ukraine уперше презентує дві сотні приватних компаній – лідерів 15 галузей економіки. Перед вами мапа великого бізнесу після першого року великої війни

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Forbes Ukraine повертається до одного з найвідоміших фірмових продуктів – рейтингу найбільших приватних компаній України. У цьогорічного продукту дві істотні відмінності. Перша – компаній удвічі більше, ніж зазвичай, – 200! Друга – ми розділили рейтинг на 15 галузей і вказали лідерів за виторгом за 2022 рік у кожній із них. На виході – інформативна мапа приватного українського бізнесу в 2023 році.

Війна не похитнула позиції великого бізнесу в економіці України. Сукупний річний виторг 200 приватних компаній, що увійшли до галузевих списків, – майже 3 трлн грн – становить 26% виторгу всього українського бізнесу. З переліку 200 компаній – лідерів галузей лише 52% компаній знизили виторг за результатами минулого року, решта змогли зберегти, а часом і примножити бізнес.

Серед лідерів у кожному секторі, окрім будівництва, є компанії, які наростили продажі, принаймні в гривневому еквіваленті. Але є й такі, які зросли в рази. Наприклад, мережа бюджетних магазинів «Аврора» підвищила виторг за воєнний рік більш як удвічі і стрімко зростає цьогоріч. «Українська бронетехніка», задовольняючи попит ЗСУ на військову техніку, збільшила виторг у 127 разів, до 13 млрд грн. Більш ніж на 40% зросли доходи в IT та електроенергетиці.

Серед аутсайдерів – промислові гіганти гірничо‐металургійного сектору та хімічної промисловості України, які втратили майже половину виторгу. Найбільше постраждала будівельна галузь, втрати якої перевищили 60%.

Інші рейтинги
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні