Категорія
Компанії
Дата

«Унікальний кейс». НАБУ затримала ексрадника ОП Артема Шила, який керував ключовим бізнес-департаментом СБУ. Як він може бути пов’язаний із корупцією в «Укрзалізниці»

затримання Артема Шила /Колаж - Forbes Ukraine

НАБУ затримала ексрадника ОП Артема Шила. У чому його звинувачують Фото Колаж - Forbes Ukraine

Екскерівник департаменту СБУ «І» Артем Шило донедавна вів найгучніші справи проти українського бізнесу, а тепер може потрапити за грати. НАБУ майже два роки розслідувало можливу корупційну схему на 95 млн грн в «Укрзалізниці», в організації якої підозрюють Шила. У чому суть справи та кого ще з топів СБУ та УЗ затримали правоохоронці

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) 2 квітня затримали Артема Шила, ексочільника департаменту СБУ, що розслідує справи проти бізнесу, та колишнього радника Офісу президента. 

Разом зі спільниками у 2021 році Шило нібито створив організовану групу, яка заволоділа 95 млн грн під час закупівлі силових трансформаторів для «Укрзалізниці» в червні–грудні 2022 року. Слідчі НАБУ підозрюють, що Шило сприяв перемозі в тендері на постачання трансформаторів для УЗ компанії, яку контролює громадянин Білорусі зі звʼязками в РФ. Імена підозрюваних та назву постачальника не вказано. 

Шило підозрюють у злочинах за частинами 191 статті Кримінального кодексу (заволодіння держмайном з використанням службового становища). Якщо його визнають винними, то він може потрапити за грати на 7–12 років. 

Це унікальний кейс, бо розслідувань, де співорганізаторами схеми фігурують представники СБУ, не було, каже юрист Центру протидії корупції (ЦПК) Вадим Валько. Кейс Шило – одне з найбільш значущих затримань чиновників Служби безпеки України за всю історію, каже редактор сайту «Наші гроші» Юрій Ніколов.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні