Категорія
Компанії
Дата

Загублене Eldorado. Велика історія падіння мережі техніки, яка планувала стати №1 в Україні. Чи є в неї шанс на друге життя?

Ельдорадо /колаж Анастасія Левицька

колаж Анастасія Левицька

Десять років тому мережа побутової техніки та електроніки Eldorado мала амбіції стати лідером ринку. Нині вона намагається уникнути банкрутства за допомогою сумнівної санації. Що пішло не так? 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

У п’ятницю, 22 вересня 2023 року, в БК «Росток» було гамірно. Топменеджери мережі побутової техніки та електроніки Eldorado презентували план «спасіння» компанії. Ритейлер не може повернути 298 незабезпеченим кредиторам майже 2,5 млрд грн. У серпні український офіс DeLonghi, якому мережа заборгувала 46,3 млн грн, подав судовий позов про відкриття справи про банкрутство Eldorado. Керівництво мережі, намагаючись уникнути банкрутства, запропонувало план санації.

На зібрання прийшли представники 106 компаній, що разом володіють 87,43% боргу мережі. Топи Eldorado поспішали – план досудової санації треба було ухвалити до 3 жовтня (у той день мало відбутися засідання суду за заявою DeLonghi, станом на 27 листопада суд досі не ухвалив рішення. – Ред.). Якби кредитори домовилися реструктурувати борг, банкрутства можна було б уникнути.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні