Кулеба, МЗС, ШІ Вікторія /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

Дипломатичний інтелект. МЗС запускає ШІ-аватар Вікторія для озвучування офіційних заяв. Як відомство Кулеби хоче розворушити консервативну дипломатію розробкою за $10 000

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба Фото Getty Images

Міністерство закордонних справ (МЗС) розробило ШІ-аватар Вікторія, що озвучуватиме офіційні заяви міністерства з консульських питань. У планах – впровадити ще низку інструментів зі штучним інтелектом. Як міністерство хоче змінити правила гри в комунікаціях у дипломатії?

Як штучний інтелект може зробити дипломатію більш ефективною? Над таким питанням торік задумалося Міністерство закордонних справ, говорить Forbes очільник відомства Дмитро Кулеба. «Війна відбувається в час революційних технологічних змін, – каже він. – Маємо бути на передовій цих трансформацій, щоб перемогти». 

Один із перших кейсів – ШІ-аватар Вікторія, яка з 19 квітня коментуватиме офіційні заяви МЗС стосовно українців за кордоном. Жива людина може не включатися в етери на телебаченні й радіо, коли під час резонансних подій МЗС отримує десятки запитів на включення протягом години, розповідає співрозмовник у міністерстві, який не уповноважений коментувати публічно. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні