Французький мільярдер Ксав'є Ньєль купує lifecell /Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Найбільша угода з початку вторгнення. Французький мільярдер готовий купити оператора lifecell за $525 млн. Як це вплине на привабливість українських активів в очах іноземних інвесторів

4 хв читання

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль планує купити оператора lifecell у Turkcell за $525 млн Фото Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова

Турецький Turkcell продає оператора lifecell та інші українські активи за $525 млн. Сума угоди більша, ніж загальна вартість понад 100 M&A угод за весь 2023 рік. Чому французький мільярдер готовий стільки викласти за українські компанії та що це означає для України?

Турецький телеком-гігант Turkcell 30 січня назвав суму угоди з французьким мільярдером Ксавʼє Ньєлєм. Покупка мобільного оператора lifecell із 9,1 млн абонентів, оператора веж мобільного звʼязку UkrTOWER та мережі кол-центрів Global Bilgi обійдеться французу у $525 млн, ідеться у заяві на сайті Turkcell.  

«Це найбільша угода з початку вторгнення, якщо не враховувати націоналізацію», – каже голова відділу випуску боргових цінних паперів ICU Руслан Кільмухаметов. Для порівняння, у 2023 році загальна сума усіх 115 угод злиття-поглинання була близько $500 млн, писав Forbes у січні з посиланням на дані Capital Times.

Остаточно угода буде завершена після отримання дозволу регуляторів, ідеться у заяві Turkcell. Першу заявку від інвесткомпанії Ньєля NJJ Capital Антимонопольний комітет України (АМКУ) відхилив, бо подані матеріали не містили вичерпної інформації, повідомляли Forbes у відомстві 19 січня. Компанія надіслала повторну заявку 23 січня, писав Інтерфакс-Україна. 

Що угода на пів мільярда означатиме для українського ринку?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні