Французький мільярдер Ксав'є Ньєль купує lifecell /Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова
Категорія
Інновації
Дата

Найбільша угода з початку вторгнення. Французький мільярдер готовий купити оператора lifecell за $525 млн. Як це вплине на привабливість українських активів в очах іноземних інвесторів

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль планує купити оператора lifecell у Turkcell за $525 млн Фото Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова

Турецький Turkcell продає оператора lifecell та інші українські активи за $525 млн. Сума угоди більша, ніж загальна вартість понад 100 M&A угод за весь 2023 рік. Чому французький мільярдер готовий стільки викласти за українські компанії та що це означає для України?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Турецький телеком-гігант Turkcell 30 січня назвав суму угоди з французьким мільярдером Ксавʼє Ньєлєм. Покупка мобільного оператора lifecell із 9,1 млн абонентів, оператора веж мобільного звʼязку UkrTOWER та мережі кол-центрів Global Bilgi обійдеться французу у $525 млн, ідеться у заяві на сайті Turkcell.  

«Це найбільша угода з початку вторгнення, якщо не враховувати націоналізацію», – каже голова відділу випуску боргових цінних паперів ICU Руслан Кільмухаметов. Для порівняння, у 2023 році загальна сума усіх 115 угод злиття-поглинання була близько $500 млн, писав Forbes у січні з посиланням на дані Capital Times.

Остаточно угода буде завершена після отримання дозволу регуляторів, ідеться у заяві Turkcell. Першу заявку від інвесткомпанії Ньєля NJJ Capital Антимонопольний комітет України (АМКУ) відхилив, бо подані матеріали не містили вичерпної інформації, повідомляли Forbes у відомстві 19 січня. Компанія надіслала повторну заявку 23 січня, писав Інтерфакс-Україна. 

Що угода на пів мільярда означатиме для українського ринку?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні