Наталя Андрійчук. Viseven /прес-служба
Категорія
Інновації
Дата

Маркетинговий софт для Pfizer, AstraZeneca та Bayer. Житомирська IT-компанія Viseven залучила інвестиції від Horizon Capital і планує заробляти $100 млн через п'ять років. Як вона змінює фарміндустрію

Засновниця житомирської Viseven Наталя Андрійчук створила феномен у світовій фарміндустрії Фото прес-служба

Заснована в Житомирі IT-компанія Viseven допомагає фармгігантам рівня Pfizer та Bayer створювати контент і комунікаційні стратегії, щоб достукатися до пацієнтів, лікарів та страхових компаній. 16 січня Viseven оголосила про залучення інвестицій від Horizon Capital. Навіщо компанії, яка має контракти з понад 50 світовими фармгігантами, додаткові інвестиції?

«Зараз ми починаємо новий етап – збільшення продажів компанії від $20 млн до $100 млн», – говорить засновниця житомирської IT-компанії Viseven Наталя Андрійчук. У середині січня вона вдруге за 15 років існування залучила фінансування. Інвестор – одна з найбільших інвесткомпаній, що працюють в Україні, Horizon Capital. Сума не розголошується, але середній діапазон її угод – від $10 млн до $30 млн, каже старший партнер Horizon Capital Василь Тофан. 

Андрійчук створила феномен у світовій фарміндустрії, вважає Тофан. «Наталя живе в літаку. Її багато хто знає в цій галузі», – додає він. 

У чому феномен? IT-рішення стартапу допомагають фармкомпаніям створювати комунікаційні стратегії та писати тексти для соцмереж, лендінгів, додатків тощо. Послугами користується понад 50 клієнтів, серед яких гіганти Pfizer, Sanofi, AstraZeneca, Bayer тощо. Вартість контрактів — від $200 000 до $4 млн, писав Forbes у липні 2021 року.  

Обсяг глобального MarTech ринку за підсумками минулого року склав $413,6 млрд, ідеться в дослідженні IMARC Group. У 2023-му Viseven увійшла до списку 23 найкращих платформ для залучення клієнтів у галузі фарми, за версією дослідницької компанії Everest Group.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні