Що відомо про хактивістів Killnet /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Величезне стадо зупинилося. У РФ розпустили одну з найбільших хакерських груп Killnet, яка атакувала виробника HIMARS та аеропорти США. Що сталося з російськими хактивістами

3 хв читання

Російське угрупування хактивістів Killnet перестало атакувати українських партнерів і переорієнтувалося на російські майданчики з торгівлі наркотиками Фото Getty Images

Російське угрупування хактивістів Killnet перестало атакувати українських партнерів і переорієнтувалося на російські майданчики з торгівлі наркотиками. А керівник групи відійшов від справ і продає курси з користування даркнетом. Чому впливова хакерська група припинила діяльність? Forbes отримав дослідження про Killnet від американської кібербезпекової компанії Hold Security.

Одна з найвпливовіших проросійських хакерських груп Killnet, на рахунку якої десятки атак на урядові сайти та інфраструктурні обʼєкти в Україні, Європі та США, припинила діяльність, йдеться в презентації із закритого заходу американської кібербезпекової компанії Hold Security, що є в розпорядженні Forbes.

«Вони втратили свою значущість, – каже Forbes засновник Hold Security Алекс Холден. – Величезне стадо зупинилося».

На відміну від державних хакерів на кшталт Sandworm, Killnet було «волонтерським» угрупуванням. Такі групи зазвичай складаються з лояльних урядовій політиці РФ айтівців, здебільшого вони займаються масованими DDoS-атаками. Killnet – одна з найпопулярніших груп хактивістів. Її канал у Telegram налічував понад 100 000 підписників. Для порівняння – в іншого російського угрупування, яке часто зʼявляється в російських пропагандистських медіа, XakNet – 29 000 підписників.

Після понад року активної діяльності Killnet несподівано переорієнтувалося на боротьбу з торгівлею наркотиками. Що сталося?

Forbes наводить ключові факти з презентації Hold Security про долю російських хактивістів. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні