Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

«Вистачить і 20 грамів». Чи реально на пів року сховати вибухівку в пейджері? Чи можна підірвати смартфон? Як перевірити свій гаджет? Вибухи в Лівані пояснює сапер ЗСУ

3 хв читання

вибухи пейджерів «Хезболли» у Лівані /колаж Анастасія Решетнік

17 вересня у Лівані сталася масова детонація пейджерів, які використовували для зв’язку бойовики «Хезболли» та наближені до організації особи Фото колаж Анастасія Решетнік

17 вересня у Лівані сталася масова детонація пейджерів, які використовували для зв’язку бойовики «Хезболли» та наближені до організації особи. Наступного дня вибухати почали рації та радіоприймачі. Як це могло бути реалізовано технічно? Бліц із сапером ЗСУ.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

«У пейджера достатньо пустот, щоб розмістити потрібну кількість пластиду чи тену», – каже Forbes сапер ЗСУ Денис (прізвище не розголошується через безпекові причини), коментуючи серію вибухів у пейджерах, а пізніше й портативних раціях та автомобільних радіоприймачах членів ліванської «Хезболли» 17 та 18 вересня.

Майже одночасні вибухи пейджерів зафіксували на півдні й сході Лівану та в південних передмістях Бейруту, писала AL Jazeera. Причиною стала вибухівка, яку заклала ізраїльська служба зовнішньої розвідки Моссад, стверджує Reuters із посиланням на високопоставлене ліванське джерело та неназваного співрозмовника.  

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд