Категорія
Інновації
Дата

«Зробили ставку на системність». Українські кіберспортсмени NaVi стали першими чемпіонами світу з CS2. Як перемога вплине на доходи команди

NaVi, CS2, PGL Major Copenhagen 2024 /колаж Анастасія Решетнік

За підсумками PGL Major Copenhagen 2024 найкращим гравцем визнано литовця Юстінаса «jL» Лекавичуса, який приєднався до NaVi у червні 2023-го. Фото navi.gg Фото колаж Анастасія Решетнік

Пів року тому українська NaVi втратила зіркового кіберспортсмена, але це не завадило їй виграти чемпіонат світу з Counter-Strike 2. Опитані Forbes експерти кіберспорту називають цю перемогу історичною та прогнозують, що це дасть змогу NaVi заробляти більше – не лише на призових, а й на мільйонних спонсорських контрактах. Що може дати команді чемпіонство стосовно фінансів?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Кіберспортивна команда Natus Vincere (NaVi) стала першим чемпіоном світу з гри Counter-Strike 2 (CS2), здобувши $500 000 призових, повідомила пресслужба команди. У фіналі найпрестижнішого турніру PGL Major Copenhagen 2024 від видавця CS2 Valve українці обійшли американську FaZe з рахунком 1:2. 

«Цей день потрапить в історію», – написав у Telegram Ярослав Притула, коментатор студії Maincast, де українськомовну трансляцію вже подивилися майже 180 000 людей. «Це перший чемпіонат світу з нової дисципліни CS2, тому престижно бути на ньому чемпіонами», – каже Forbes CEO іншої кіберспортивної команди Monte Дмитро Вовк.

До цього кіберспортсмени грали в шутер 2012-го CS:GO. Після виходу CS2 усім доведеться вчитися грати заново, підлаштовуватися під тип стрільби, графіку тощо, говорив Forbes аналітик Esports Charts Дмитро Мурко в жовтні 2023-го.

NaVi, чемпіонат світу

Кіберспортивна команда NaVi стала першим чемпіоном світу з гри Counter-Strike 2

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні