Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Зробили ставку на системність». Українські кіберспортсмени NaVi вдруге за рік стали чемпіонами світу з CS2. Як серія перемог може вплинути на доходи команди

4 хв читання

NaVi, CS2, Esports World Cup 2024 /колаж Анастасія Решетнік

Кіберспортивна команда Natus Vincere (NaVi) у фіналі турніру Esports World Cup 2024, який фінансує Фонд державних інвестицій Саудівської Аравії, перемогли європейську G2 з рахунком 2:1. Фото navi.gg Фото колаж Анастасія Решетнік

Гравці української NaVi вдруге за рік стали чемпіонами світу з Counter-Strike 2 (CS2), вигравши 22 липня перший великий турнір другого сезону 2024-го. Перемога принесла їм $400 000 призових й закріпила їхній успіх після першого виграного турніру у квітні. Тоді опитані Forbes експерти кіберспорту називали перемогу історичною та прогнозували, що це дасть змогу NaVi заробляти більше – не лише на призових, а й на мільйонних спонсорських контрактах. Що може дати команді чемпіонство стосовно фінансів? Публікуємо статтю від 1 квітня.

Кіберспортивна команда Natus Vincere (NaVi) у фіналі турніру Esports World Cup 2024, який фінансує Фонд державних інвестицій Саудівської Аравії, перемогли європейську G2 з рахунком 2:1. Таким чином українці виграли вже два топових турніри підряд.

У квітні NaVi стала першим чемпіоном світу з гри Counter-Strike 2 (CS2), здобувши $500 000 призових, повідомила пресслужба команди. У фіналі найпрестижнішого турніру PGL Major Copenhagen 2024 від видавця CS2 Valve українці обійшли американську FaZe з рахунком 1:2. 

«Цей день потрапить в історію», – написав у Telegram Ярослав Притула, коментатор студії Maincast, де українськомовну трансляцію вже подивилися майже 180 000 людей. «Це перший чемпіонат світу з нової дисципліни CS2, тому престижно бути на ньому чемпіонами», – каже Forbes CEO іншої кіберспортивної команди Monte Дмитро Вовк.

До цього кіберспортсмени грали в шутер 2012-го CS:GO. Після виходу CS2 усім доведеться вчитися грати заново, підлаштовуватися під тип стрільби, графіку тощо, говорив Forbes аналітик Esports Charts Дмитро Мурко в жовтні 2023-го.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні