Категорія
Лідерство
Дата

Forbes Digital

Комісія за талант. Футбольні агенти можуть заробляти мільйони доларів на трансферах українських гравців до Європи. Хто та як веде справи зіркових футболістів

8 хв читання

Комісія за талант. Футбольні агенти можуть заробляти мільйони доларів на трансферах українських гравців до Європи. Хто та як веде справи зіркових футболістів /ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

Україна нарощує експорт футболістів у європейські топчемпіонати. Хто заробляє на трансферах найцінніших футбольних талантів?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Збірна України з футболу невдало виступила на чемпіонаті Європи 2016 року: програла всі три групові матчі, не забивши жодного гола. Очевидно, що збірна потребувала змін. На відбіркову гру до ЧС‐2018 з Ісландією новий тренерський штаб викликав несподіваного дебютанта – 19‐річного нападника дніпровського «Дніпра» Артема Довбика, який на той момент не зіграв жодного матчу в українській Премʼєр‐лізі.

Через це головний тренер Андрій Шевченко отримав чимало критики у ЗМІ та соцмережах. «Ті, хто сміється з його виклику в збірну, не футбольні люди. Мине час – хлопець себе покаже», – казав тоді колишній тренер Довбика Ігор Столовицький неофіційному сайту «Дніпра». Через серйозну травму у цій серії відбіркових ігор Довбик на поле так і не вийшов.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд