Категорія
Лідерство
Дата

Forbes Digital

Нові футбольні «папи». За десять років український топфутбол отримав цілу плеяду нових власників клубів. Що Буткевич, Козловський, Поворознюк та інші роблять у найпопулярнішому спорті?

11 хв читання

Геннадій Буткевич /з особистого архіву Геннадія Буткевича

Геннадій Буткевич Фото з особистого архіву Геннадія Буткевича

За останні 10 років ландшафт власників українських футбольних клубів докорінно змінився. На заміну так званим олігархам прийшли аграрії, цукрозаводчики, ритейлери, криптопідприємці, підсанкційні контрабандисти, «клієнти» НАБУ і друзі президента. Forbes попросив журналіста Tribuna.com Володимира Гарця скласти колективний портрет нового власника

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

До 18 травня 2024 року один із найвідоміших футболістів світу Кріштіану Роналду, певно, й не підозрював про існування футбольного клубу «Полісся» з Житомира. Відтоді він принаймні знає цю назву. Роналду, як і іншим глядачам бою між Олександром Усиком і Тайсоном Фʼюрі, було важко не помітити великий напис FC Polissya на вишитому стразами гетьманському жупані Усика, в якому той вийшов на ринг.

Власник «Полісся» – співзасновник корпорації АТБ та промислової інвесткомпанії BGV Group Геннадій Буткевич, 66. Він лише кілька років тому всерйоз зайнявся футболом, а його клуб уже претендує на статус третьої сили в українській Прем’єр‐лізі (УПЛ).

Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд