Гілларі Клінтон /Getty Images
Категорія
Лідерство
Дата

«Світ на вашому боці». Формула жіночого лідерства від ексдержсекретарки США Гілларі Клінтон

Гілларі Клінтон Фото Getty Images

Forbes запропонував американським та українським політикиням, топменеджеркам, волонтеркам, парамедикиням, дипломаткам та акторкам написати есе, що таке сучасне лідерство. Наша надія на свободу та верховенство права – у мужності та рішучості українських жінок, наголосила ексдержсекретарка США Гілларі Клінтон.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

У березні мала честь виступати на міжнародній конференції з першою леді України Оленою Зеленською

Давно захоплювалась її сміливістю та рішучістю, спрямованими на об’єднання навколо України в її боротьбі за свободу та демократію. Але, слухаючи її промову про незліченну кількість хоробрих українських жінок, які дають відсіч несправедливій навалі жорстокого тирана, почала ще більше нею захоплюватися.

Прикладів мужності та відданості українських жінок, які надихають людей у всьому світі, багато. На жаль, їхні історії не завжди зі щасливим кінцем.

Моє серце розривається, коли я дізнаюся про Яну, яка працювала в ІТ-сфері й добровільно стала тактичним медиком.

Яна загинула, рятуючи інших.

Чи про шкільну вчительку з Києва. Яка в блекаут, спричинений нападом Росії, шукала сигнал wi-fi на засніженій вулиці біля супермаркету. Вчителька поставила свій ноутбук на паркувальний стовпчик та продовжила урок на морозі.

Мене надихає Олександра Матвійчук та її Центр громадянських свобод. Вони присвятили себе документуванню воєнних злочинів Росії. Приклад жінки-лідерки – урядова уповноважена з питань політики гендерної рівності Катерина Левченко, яка віддано забезпечує повноцінну та значущу участь жінок в українській економіці та політиці.

Жінок у конфліктах часто не помічають або розглядають лише як жертв. Це хибний наратив. Елеонора Рузвельт якось сказала: «Жінка схожа на чайний пакетик. Ви не можете оцінити, наскільки вона сильна, доки не опустите її в гарячу воду». 

Приклад цього висловлювання ми зараз бачимо щодня в Україні. 

Жінки, яких не залякали та не зламали жорстокі напади Путіна, сповнюються мужністю для відбудови свого життя та громади. 

Є мільйони українських жінок, які ніколи не потраплять у газетні заголовки, але тихо згуртовують свої родини, громади та свою Україну перед лицем агресії та лиха. Носять вони зброю чи ні, вони, безперечно, є борцями за свободу. Ніщо не лякає таких тонкошкірих автократів, як Путін, більше, ніж сильні жінки, які протистоять їхнім знущанням.

Демократію як устрій ніхто не гарантує, за неї потрібно боротися, знову і знову. Боротьба ж України – праведна. 

Ніхто не має права недооцінювати силу та стійкість жінок, це те, чого мене навчило життя. 

Ніколи не сумнівайтеся, що ваша робота буде рушієм прогресу. Наша надія на свободу та верховенство права – у вашій мужності та рішучості. Таке моє послання кожній жінці в Україні. 

Світ на вашому боці.

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні