Категорія
Новини
Дата

У рейтингу 100 найвпливовіших людей 2023 року за версією Time – дві українки

Дві представниці України – перша леді Олена Зеленська та Нобелівська лауреатка, засновниця «Центру громадянських свобод» Олександра Матвійчук – увійшли до переліку сотні найбільш впливових людей 2023 року за версією видання Time. Обидві потрапили до категорії «Лідери».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Відгук для Time про Олену Зеленську написала Джілл Байден, перша леді США. «Олена Зеленська не очікувала стати бійцем за людей України, однак вона відповіла на виклик із самовідданою мужністю», – написала Байден.
  • Своїм ставленням до Олександри Майтвійчук поділилась Гілларі Клінтон, колишня держсекретар США. «Документуючи звірства Росії, щоб винні були покарані, вона є свідченням того, що жінки є не лише жертвами війни; вони можуть бути вісниками миру та справедливості», – написала Клінтон.
  • Крім того, Клінтон нагадала, що Олександра Матвійчук стала першою українською лауреаткою Нобелівської премії миру.

Контекст

Олена Зеленська за час повномасштабної війни стала «секретною зброєю України» на інформаційному фронті: саміт перших леді та джентльменів, візити до різних країн світу, численні пов’язані з культурою й ментальним здоров’ям ініціативи зробили її дуже популярною в світі.

Видання Time у липні 2022 року помістило фото Олени Зеленської на обкладинку, розповідаючи про війну в Україні. Номер отримав назву «ЇЇ особиста війна».

Олександра Матвійчук після отримання Нобелівської премії миру разом із представниками російського «Меморіалу» та білорусом Алесем Беляцьким вже потрапляла до рейтингів впливових людей. Зокрема, вона увійшла в топ-25 найвпливовіших особистостей 2022 року за версією Financial Times.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні