Кетрін Винник /Getty Images
Категорія
Лідерство
Дата

«Українки, ви сильні. Цим надихаєте жінок у всьому світі». Есе акторки та інвесторки Кетрін Винник про жіноче лідерство в Україні

Кетрін Винник Фото Getty Images

Forbes запропонував американським та українським політикиням, топменеджеркам, волонтеркам, парамедикиням, дипломаткам та акторкам написати есе, що таке сучасне лідерство. Українські жінки не бояться «забруднити руки»: чи то на полі бою в багнюці зі зброєю в руках, чи в крові пораненого, рятуючи його життя, чи в тилу, захищаючи свої родини. Це дуже надихає, зазначає акторка та інвесторка Кетрін Винник.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Жіноче лідерство – це бути прикладом для наслідування: мати власну думку, сильний голос та підтримку інших жінок. Бути впевненою, незалежною та безстрашною. Не боятися ризикувати та кидати виклик суспільству. Не бійтеся ризикувати, розширюйте межі та оточуйте себе досвідченими людьми, які надихають.

Лідер бере на себе відповідальність за своє життя – морально, етично, духовно та фінансово. 

Люди знають мене як сильну та незалежну жінку, яка вірить у створення можливостей. Наприклад, я почала займатися бойовими мистецтвами в сім років, а в 12 отримала перший чорний пояс із тхеквондо. На турнірах у моїй категорії було небагато дівчат, доводилося змагатися з хлопцями. Вони іноді казали: «Бережи її. Вона ж дівчина». Це був ще один стимул перемогти. Такі виклики та життєві перешкоди надихнули мене відкрити школу бойових мистецтв та допомогли сформуватися в жінку, якою я є сьогодні: актриса, продюсерка, директорка та інвесторка.

Світ уже давно готовий до активного жіночого лідерства. Історично одними з найяскравіших лідерів були жінки. Вони проклали шлях для становлення сучасних жінок-лідерок. Ми маємо з них брати приклад.

Як сучасна жінка-лідерка, я відчуваю відповідальність – створити мережу підтримки, щоб допомогти іншим жінкам у всьому світі досягти рівності. Наприклад, я амбасадорка української платформи UNITED24. Наразі зосереджена на програмі Rebuild Ukraine, її ціль – допомогти відновити житло в Україні.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну докладаю багато зусиль, аби допомогти українським жінкам і дітям. Була приємно вражена кількістю людей, які хочуть допомогти Україні, але не знають як. Це стало каталізатором заснування The Winnick Foundation, благодійної організації, яка збирає фінансові пожертви та співпрацює з UNITED24 для допомоги Україні.

Важливо, щоб ми не звикли до воєнного стану як до норми. Потрібно говорити про це, бути освіченим і робити все можливе, щоб припинити цю безглузду війну.

Спільними зусиллями ми покінчимо з цією загрозою і зробимо Україну ще сильнішою для наступних поколінь.

Українські жінки – воїни. Мене дуже надихає їхня сила, глибинні цінності. Вони не бояться «забруднити руки»: чи то на полі бою в багнюці зі зброєю в руках, чи в крові пораненого, рятуючи його життя, чи в тилу, захищаючи свої родини. 

Українки, ви сильні, ви надихаєте мене та інших жінок у всьому світі. Ви не самотні. Продовжуйте боротися за Україну, світ вас підтримує.

Та підтримуйте фонд The Winnick Foundation і UNITED24.

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні