Категорія
Життя
Дата

Продовження «Бетмена». Виходить серіал «Пінгвін» – кримінальна драма про гангстерів від DC Studios. Що варто знати перед прем’єрою

3 хв читання

серіал «Пінгвін» /кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Кримінальна драма «Пінгвін» розповідає про злочинного боса Оза Кобба і є спінофом блокбастера «Бетмен» режисера Мета Рівза. Що треба знати про серіал? Фото кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Серіал «Пінгвін» із Коліном Фарреллом у головній ролі виходить в Україні 20 вересня (у США – на день раніше). Кримінальна драма розповідає про злочинного боса Оза Кобба і продовжує блокбастер «Бетмен» режисера Мета Рівза. «Пінгвін» – не супергеройський серіал: це радше детектив, кажуть його творці. Кінокритикам такий підхід сподобався: на ресурсі Rotten Tomatoes драма має 90% позитивних відгуків

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Драма в стилі «Клану Сопрано». Про що серіал «Пінгвін»

Дії в серіалі «Пінгвін» починаються через тиждень після подій фільму «Бетмен». Місто Готем – у руїнах через підрив дамби. У нетрях панує беззаконня, владні структури руйнуються. Для головного героя серіалу, гангстера Оза Кобба на прізвисько Пінгвін, це можливість здобути лідерство в злочинному світі.

За сюжетом, Оз хоче зайняти місце свого колишнього боса Кармайна Фальконе, одного з найбільших кримінальних лідерів Готема. Його суперниця – донька загиблого мафіозі Софія.

серіал Пінгвін сюжет /кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Кримінальна драма «Пінгвін» розповідає про злочинного боса Оза Кобба і є спінофом блокбастера «Бетмен» режисера Мета Рівза. Фото кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Ще один центральний персонаж серіалу – новий герой франшизи, протеже Кобба Віктор Агілар. Віктор – підліток, який втратив свій дім через повінь. Ганстер бере хлопця під опіку, маніпулюючи його бажанням жити в достатку.

«Пінгвін» більше схожий на детективи або фільми про серійних убивць, ніж на супергеройське кіно, зазначає виконавчий продюсер серіалу Метт Рівз. Він порівнює серіал із кримінальною драмою HBO «Клан Сопрано» про італо-американську мафію. Режисером перших трьох епізодів став Крейг Зобел («Мейр із Істтауна»).

Українська прем’єра «Пінгвіна» відбудеться 20 вересня на Megogo. Нові епізоди виходитимуть на сервісі щопонеділка з 30 вересня. Серіал має вікове обмеження 17+ років.

У головній ролі – номінант на «Оскар» Колін Фаррелл

Пінгвіна в серіалі зіграв володар двох «Золотих глобусів» і номінант на «Оскар» Колін Фаррелл, відомий за стрічками «Залягти на дно в Брюґґе» і «Джентльмени». У ролі Оза актор з’явився в кількох сценах «Бетмена». Ідея присвятити історії злочинця окремий серіал виникла ще під час зйомок фільму, каже Фаррелл.

серіал Пінгвін актори /кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Через складний грим виконавець головної ролі Колін Фаррелл щодня проводив на знімальному майданчику по 14 годин. Фото кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Впізнати актора на екрані можна лише зрідка, пише The Hollywood Reporter. Через складний грим Фаррелл щодня проводив на знімальному майданчику по 14 годин. Перевтілення в немолодого гангстера зі шрамами й надмірною вагою щоранку займало три години.

Сотні годин пройшли в охолоджувальному наметі. Туди актор відправлявся після кожної сцени, щоб вберегти грим і костюм від перегрівання.

На обличчі Фаррелл носив грим вагою понад 2 кг, а його костюм важив близько 5 кг, розповів головний візажист Майк Маріно виданню Los Angeles Times.

Які відгуки про «Пінгвіна»

За результатами допрем’єрних показів, серіал має оцінку 90% на Rotten Tomatoes. Оглядачі з 50 профільних видань високо оцінили «Пінгвіна». Драму називають «жорстокою і захоплюючою», а найбільше компліментів отримала акторська гра Фаррелла.

серіал Пінгвін відгуки /кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

За результатами допрем’єрних показів, серіал «Пінгвін» має оцінку 90% на Rotten Tomatoes. Фото кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Є в серіалу і критики. «Погрози, тортури й зради зображені професійно, але передбачувано», – відгукується The Hollywood Reporter. «Похмурість серіалу виснажує, а історії не вистачає динаміки», – пише The Daily Telegraph.

Скільки заробила сага про «Бетмена»

Всесвіт «Бетмена» налічує десятки фільмів і серіалів. До «Пінгвіна» DC випустила шість серіалів-спінофів, серед яких «Ґотем», «Хижі пташки» і «Бетвумен».

«Бетмен» входить до десятки найкасовіших франшиз усіх часів, за даними порталу The Numbers. З 1966 року 28 фільмів про Брюса Вейна та його ворогів заробили понад $6,8 млрд у світовому прокаті. 

серіал «Пінгвін», де дивитися /кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Українська прем’єра «Пінгвіна» відбудеться 20 вересня на Megogo. Фото кадр з фільму надано Warner Bros. Pictures

Найкасовішою стала стрічка 2012 року «Темний лицар повертається» режисера Крістофера Нолана, що заробила близько $1,1 млрд, за даними Box Office Mojo. Останній фільм про Бетмена з Робертом Паттінсоном, що вийшов у 2022-му, опинився на третьому місці з бокс-офісом $772 млн і чистим прибутком $177 млн, за інформацією Deadline.

Наймасштабнішим серіалом франшизи став «Ґотем», що виходив із 2014 по 2019 рік. Творці шоу випустили п’ять сезонів і 100 епізодів. В середньому кожен епізод серіалу на телебаченні переглядали від 3 млн до 7,5 млн глядачів, за даними Deadline.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд