Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Скоротили втричі. Уряд уперше майже за десять років оновив перелік освітніх спеціальностей в університетах. Як це вплине на процес вступу до українських вишів

4 хв читання

Скорочення спеціальностей, реформа освіти, МОН /колаж Анастасія Решетнік

З переліку, до прикладу, прибрали «Богословʼя», «Право», «Біологію», «Управління та адміністрування», «Соціальну роботу» та інші, свідчить інфографіка МОН, опублікована 30 серпня 2024 року. Фото колаж Анастасія Решетнік

Міністерство освіти й науки (МОН) опублікувало порівняльну таблицю оновлених спеціальностей в університетах. Їхню кількість скоротили, а назви – змінили. Це потрібно для гармонізації із європейськими стандартами та спрощення можливості студентів тимчасово навчатися за кордоном, пояснюють у міністерстві. Як це працюватиме та чи вплине на вступників?

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Уряд гармонізував назви галузей знань та спеціальностей в університетах із Міжнародною стандартною класифікацією освіти, каже Forbes заступник міністра освіти Михайло Винницький. Наприкінці серпня Кабмін ухвалив постанову, де кількість галузей скорочується з 28 до 11, а спеціальностей – зі 117 до 110. «Оновлення відбулося на виконання вимог закону України «Про вищу освіту», а також рекомендацій Європейської комісії», – додає Винницький.

13 вересня Кабмін оприлюднив порівняльну таблицю старого та нового переліків спеціальностей. Що змінилося?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд