Категорія
Новини
Дата

«Дедпул і Росомаха» – в десятці найкращих дебютів всіх часів у США. Скільки він зібрав в Україні за перший вікенд

1 хв читання

Бокс офіс Дедпул і Росомаха /The Walt Disney Studios

За чотири дні вікенду та один день допрем’єрного показу на супергеройську стрічку купили понад 226 000 квитків, повідомляють у Kinomania. Фото The Walt Disney Studios

За перший вікенд прокату та один день допрем’єрних показів в Україні супергеройський фільм «Дедпул і Росомаха» зібрав 39,6 млн грн, повідомляє пресслужба кінодистриб’ютора Kinomania.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • У США «Дедпул і Росомаха» стали найкращим дебютом року, обігнавши «Думками навиворіт 2»: $205 млн проти $155 млн за перший вікенд, пише Variety.
  • В Україні «Дедпул і Росомаха» вийшов у прокат 25 липня. За чотири дні вікенду та один день допрем’єрного показу на стрічку купили понад 226 000 квитків, повідомляють у Kinomania. Для порівняння, кількість проданих квитків на мультфільм Pixar сягнула 190 523.
  • За бокс-офісом першого вікенду «Дедпул і Росомаха» також перевершив результати «Думками навиворіт 2»: 39,6 млн грн проти 29,8 млн грн, свідчать дані, Kinomania.
  • У США фільм посів восьме місце серед найкращих дебютів усіх часів. «Дедпул і Росомаха» випередив «Чорну Пантеру» 2018 року ($202 млн) і поступився «Світу Юрського періоду» 2015 року ($208 млн і «Месникам» 2012 року ($207 млн).
  • У світі «Дедпул і Росомаха» зібрав $438 млн. За даними Variety, стрічка з Раяном Рейнольдсом і Г’ю Джекманом у головних ролях після трьох днів у прокаті стала шостою за результатами касових зборів у 2024 році. Бюджет фільму – $200 млн, а на його просування витратили ще приблизно $100 млн.

Контекст

Фільм «Дедпул і Росомаха» – третя стрічка про Дедпула – антигероя коміксів Marvel, відомого непристойним гумором і здатністю до регенерації. У новому фільмі до персонажа Раяна Рейнольдса приєдналась зірка франшизи «Люди Ікс» – Росомаха у виконанні Г’ю Джекмана. 

«Дедпул і Росомаха» – перша стрічка про Дедпула, права на яку належать Disney. У 2019-му кінокомпанія за $71,3 млрд придбала студію 20th Century Fox, що розробила попередні фільми франшизи. Під парасолькою Disney об’єдналися персонажі «Людей Ікс» та «Месників». Обидві франшизи тепер є частиною кіновсесвіту студії Marvel, якою The Walt Disney Company володіє з 2009 року.

Для Marvel «Дедпул і Росомаха» став першим фільмом із віковим обмеженням до 17 років через зухвалий гумор і сцени насилля. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд