Українські військові допомагають місцевим мешканцям під час евакуації із зони підтоплення в Херсоні після пошкодження дамби Каховської ГЕС /Getty Images
Категорія
Життя
Дата

Як допомогти? 19 ініціатив для підтримки українців, які постраждали від підриву Каховської ГЕС

Українські військові допомагають місцевим мешканцям під час евакуації із зони підтоплення в Херсоні після пошкодження дамби Каховської ГЕС Фото Getty Images

Зранку 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Почалась евакуація цивільних з потенційних зон затоплення. Forbes веде хроніку про розгортання подій на Херсонщині та зібрав 19 ресурсів, куди можна задонатити та допомогти постраждалим 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Допомогти людям

United24 збирає кошти для рятувальних служб

Ініціатива United24 запустила збір коштів для служб, які займаються евакуацією та подоланням наслідків підриву Каховської ГЕС. Кошти підуть на човни і плоти, мотопомпи, ліхтарі, гідрокостюми й рятувальну техніку. Задонатити можна за посиланням. 

Фонд Musicians Defend Ukraine збирає на моторні човни

БФ Musicians Defend Ukraine підтримує українських музикантів, які перебувають на фронті. Цього разу фонд отримав запит на моторні човни. Підтримати збір можна тут.

Music Saves UA збирає кошти на евакуацію та гуманітарну допомогу

Ініціативу Music Saves UA заснувала Всеукраїнська асоціація музичних подій для надання негайної гуманітарної допомоги. Після деокупації Херсону за її підтримки в місті працювали два пункти незламності. Тепер ініціатива збирає гроші на евакуацію та гуманітарну допомогу.

Благодійний фонд «Гуркіт» збирає на потреби постраждалих

Після звільнення частини Херсонщини учасники фонду сфокусувалися на допомозі деокупованим громадам, зокрема Бериславській і Білозерській. Вчора «Гуркіт» відкрив збір на потреби постраждалих від підриву Каховської ГЕС, де зібрав майже 400 000 грн. Учасники фонду планують закупити воду, фільтри для води, помпи і шланги для відкачування води. Задонатити фонду можна у банку. Номер картки банки: 5375 4112 0635 9833.

Журналіст Богдан Логвиненко готується везти гуманітарну допомогу на Херсонщину

Як допомогти?

«Восток-SOS» допомагає з евакуацією мешканців сіл, які знаходяться в зоні небезпеки

«Восток-SOS» проводить безоплатну евакуацію жителів Херсонщини і потребує грошової підтримки. За останні шість годин гаряча лінія фонду обробила понад 286 звернень. Серед них – запити на евакуацію та пропозиції людей, готових надати прихисток постраждалим. Щоб допомогти, можна кинути гроші на банку або скористатися реквізитами:

Одержувач: Благодійна організація «Благодійний фонд «Восток-СОС»

Код ЄДРПОУ: 39764400

IBAN: UA893005280000026007455028483

Призначення платежу: «Благодійний внесок»

PayPal: [email protected]

UAH: 5375411206358702

EUR: 5168745021611964

USD: 5168745031323527

Ukrainian FireFighters Foundation збирає кошти на мотопомпи для відкачування брудної води

Благодійний проєкт підтримки українських пожежників, рятувальників і саперів почав закупівлю мотопомп. Ще одне завдання – якнайшвидше доправити на Херсонщину обладнання та гуманітарний вантаж для цивільних. Долучитися до збору коштів можна за одними з реквізитів проєкту або покласти у банку.

Керівник Херсонського обласного БФ «Обʼєднання» Юрій Антощук збирає на потреби ДСНС Херсонщини

Херсонський фонд, який до вторгнення займався розвитком Open Data та локальних громад, спрямував сили на допомогу постраждалим від війни. Сьогодні за 2,5 години його керівнику Юрію Антощуку вдалося зібрати понад 206 000 грн на три мотопомпи для відкачки води. Проте у місцевого підрозділу ДСНС значно більший перелік потреб:

  • вейдерси Norfin Pilot BootFoot – 30 шт.;
  • мотопомпа Honda WT30XK4 DE – 5 шт.;
  • мотопомпа Honda WT 40 XK3 DE – 5 шт.;
  • мотопомпа DaiShin SWT-100HX – 5 шт.;
  • чоботи-заброди – 100 шт.;
  • заброди-комбінезони – 100 шт.;
  • надувний човен Kolibri KM-360D Profy – 5 шт.;
  • мотор Yamaha – 5 шт.;
  • мотор Mercury Jet 25 MLH GA EFI – 5 шт.;
  • надувний човен GALA A360D RIB – 5 шт.

Підтримати збір можна, закинувши гроші у банку.

Команда харківського БФ Rescue Now їде на Херсонщину

Благодійний фонд впродовж вторгнення евакуював понад 19 000 людей та 855 домашніх тварин. Понад 200 000 людей отримали від них продуктові набори. Підтримати їх місію в Херсон можна тут.

Евакуаційна група громадської організації «Не самі» їде на Херсонщину

Волонтери організації їдуть на Херсонщину, щоб допомагати з евакуацією цивільних. На допомогу постраждалим і паливо для волонтерів можна задонатити тут.

Евакуаційна місія БФ Help People

Фонд займається евакуацією з гарячих точок та окупованих територій і доставкою гуманітарної допомоги. За наявності транспорту до місії можна приєднатися та допомагати з евакуацією цивільних. Фонду можна допомогти, зробивши донат на паливо та обслуговування автомобіля.

Евакуаційна місія від «Вільні та незламні»

Фонд збирає кошти на евакуацію, паливо та моторні човни. Підтримати місію можна за посиланням.

Допомогти Українській Волонтерській Службі

У межах проєкту «Близькі» УВС збирає кошти, аби передавати їх волонтерам з окупованих міст на базові продукти для вразливих категорій населення. Вони допомагають у Каховці, Новій Каховці, Мелітополі та Скадовську. Допомогти можна:

БФ ДНК збирає на паливо та резервний фонд для надання допомоги

Волонтери фонду уже в Херсоні. Головна потреба – резервний фонд, який дозволить оперативно діяти і надавати допомогу постраждалим. Гроші можна кинути на банку. Про актуальні потреби фонду розповідає волонтер Денис Федько.

Евакуаційна місія від команди «Вільний Харків»

Команда місії вже розвантажила гуманітарну допомогу та допомагає з евакуацією цивільних і тварин у Херсоні. Задонатити на потреби команди можна за посиланням. Стежити за актуальними потребами можна на сторінці волонтерів.

Допомогти тваринам

UAnimals збирає донати на евакуацію та допомогу тваринам

Команди гуманістичного руху з порятунку тварин UAnimals уже вирушили на Херсонщину. Вони підтримують звʼязок із притулками та реабілітаційними центрами. Мета зоозахисників – допомогти постраждалим через підрив ГЕС тваринам. Щоб підтримати їхню місію, можна задонатити на банку.

Допомогти ГО Help animals

Організація шукає людей на машинах, які допомогли б евакуювати цивільних і тварин. В інстаграмі волонтери збирають запити і публікують фото домашніх улюбленців, які потребують допомоги, наприклад, відвʼязати собаку. Help animals потрібні клітки для евакуації тварин та люди, які могли б їх прихистити чи взяти на перетримку.

Підтримати громадську організацію можна за реквізитами:

Моно: 4441114453947408

Приват: 4149499383483813

«Київські хвостики» відкрили збір для евакуації тварин

Представники благодійного фонду вже допомагають на Херсонщині, а також шукають місця для перетримки тварин. Їм потрібні гроші на клітки та корм. Пожертвувати гроші можна тут.

ГО «Песики Києва» чекають на евакуйованих тварин

«Песики Києва» очікують на тварин із Херсонщини та потребують фінансової підтримки, а також пелюшок, корму і вакцин. 

Реквізити:

Моно 4441 1144 5058 1515

PayPal [email protected]

Якщо ви, ваша компанія чи громадська організація збираєте гроші на допомогу постраждалим жителям Херсонщини, напишіть на пошту: [email protected]. Ми доповнимо цей перелік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні