Категорія
Новини
Дата

Агресія Росії вийшла на безпрецедентний рівень. Єврокомісія відреагувала на підрив Каховської ГЕС

Єврокомісія рішуче засудила підрив Каховської ГЕС російськими окупаційними військами. Про це на брифінгу заявив представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, пише ЄП.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «ЄС рішуче засуджує цей жахливий і варварський напад на ключовий обʼєкт інфраструктури з жахливими гуманітарними та екологічними наслідками», – зазначив представник Єврокомісії. 
  • За його словами, очевидно, що це відбувається в контексті незаконної російської агресії, в рамках якої «Путін не вагається, щоб застосувати як зброю голод, енергетику, зиму та АЕС в Україні».
  • Підрив ГЕС – це ознака нової ескалації ситуації в Україні, наголосив він. «Це доведення жахливого та варварського характеру російської агресії проти України до безпрецедентного рівня», – додав Стано.

Контекст

Вранці 6 червня Оперативне командування «Південь» повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Через надзвичайну ситуацію президент Володимир Зеленський провів екстрене засідання РНБО. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Більше про надзвичайну ситуацію та наслідки російського теракту читайте у хроніці Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні