Категорія
Новини
Дата

Агресія Росії вийшла на безпрецедентний рівень. Єврокомісія відреагувала на підрив Каховської ГЕС

1 хв читання

Єврокомісія рішуче засудила підрив Каховської ГЕС російськими окупаційними військами. Про це на брифінгу заявив представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, пише ЄП.

Ключові факти

  • «ЄС рішуче засуджує цей жахливий і варварський напад на ключовий обʼєкт інфраструктури з жахливими гуманітарними та екологічними наслідками», – зазначив представник Єврокомісії. 
  • За його словами, очевидно, що це відбувається в контексті незаконної російської агресії, в рамках якої «Путін не вагається, щоб застосувати як зброю голод, енергетику, зиму та АЕС в Україні».
  • Підрив ГЕС – це ознака нової ескалації ситуації в Україні, наголосив він. «Це доведення жахливого та варварського характеру російської агресії проти України до безпрецедентного рівня», – додав Стано.

Контекст

Вранці 6 червня Оперативне командування «Південь» повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Через надзвичайну ситуацію президент Володимир Зеленський провів екстрене засідання РНБО. Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Більше про надзвичайну ситуацію та наслідки російського теракту читайте у хроніці Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні