Соосновательницы бренда Sleeper Ася Вареца и Катерина Зубарева. /з особистого архіву
Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

Бренд Sleeper зі списку Next250 продавав одяг усьому світу, його піжама знялась у «Барбі», виторг доріс до $15 млн. Але війна зрізала його вдвічі. Як засновниці перебудовують бізнес

12 хв читання

Два роки війни струснули бренд Sleeper. Порушилися логістичні ланцюжки, виробництво переїхало з України до Туреччини, маржинальність та виторг впали. Сьогодні завдання співзасновниць Асі Вареці та Катерини Зубарєвої – «будувати бізнес, а не бренд». Фото з особистого архіву

За два роки великої війни виторг українського бренду одягу Sleeper упав вдвічі – до $7,3 млн. Компанія опинилася в епіцентрі скандалів. Тепер перед засновницями бренду Асею Варецею та Катериною Зубарєвою складне, але цікаве завдання – перетворити Sleeper на бізнес. Який в них план? Кейс компанії з другого списку Next250.

(Архівний текст від 16 січня 2024 року)

Флагманський продукт бренду Sleeper – піжама. Її можна носити і вдома, і на вулиці. «Ми вигадали річ, якої не існувало раніше», – називає одну з причин успіху бренду його співзасновниця Ася Вареца, 33. Зайшло. Після дебютної колекції головна редакторка Vogue Italia Франка Соццані назвала Sleeper брендом місяця.

Компанія стартувала у 2014 році з капіталом $2000. У 2021-му виторг Sleeper досяг $15 млн, компанія відшивала 75 000 речей на рік. 2023-го виторг бренду – $7,1 млн. Одяг Sleeper продається більш ніж у 100 найбільших світових ритейлерах – Net-a-Porter, Luisa Via Roma, Saks Fifth Avenue тощо.

Два роки війни струснули бренд. Порушилися логістичні ланцюжки, виробництво переїхало з України до Туреччини, маржинальність та виторг впали. Після того як у листопаді 2022-го стало відомо про те, що в команду прийшла росіянка Марія Лимонова, Sleeper накрило хвилею хейту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні