Категорія
Гроші
Дата

Кінець «Великого будівництва». Чому фавориту Зеленського віцепремʼєру Кубракову майже у шість разів скоротили бюджет

Олександр Кубраков, Володимир Зеленський і Олександр Камишін. /Getty Images/Колаж Олександра Карасьова

Олександр Кубраков, Володимир Зеленський і Олександр Камишін. Фото Getty Images/Колаж Олександра Карасьова

Віце-премʼєр Олександр Кубраков розсварився з іншими міністрами та втратив 80% бюджету на 2024 рік, проте зберіг теплі стосунки з президентом Зеленським. Тепер Мінфін в ручному режимі фінансуватиме відновлення країни та ремонти доріг. Які причини та ризики такого рішення уряду.

Під час останньої пресконференції до початку повномасштабного вторгнення 26 листопада 2021 року у президента Володимира Зеленського запитали: кого ви вважаєте найкращим міністром уряду? Президент першим назвав Олександра Кубракова: «Не тому, що він мій улюблений міністр, але й не без цього. У нього є результат», – казав Зеленський.

До війни як голова «Укравтодору», а потім і як міністр він був одним із ключових менеджерів президентської програми «Велике будівництво». Восени-влітку 2022-го прізвища Кубракова і теперішнього голови «Нафтогазу України» Олексія Чернишова були в шорт-листах потенційних кандидатів на заміну Дениса Шмигаля в кріслі премʼєр-міністра. Тоді ротацію в Кабміні відклали через складний опалювальний сезон. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні