Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Кредити 5-7-9 для ВПК. Уряд готує програми фінансової підтримки для приватних виробників зброї. Forbes дізнався, коли та як вони працюватимуть

3 хв читання

українська зброя /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анастасією Решетнік

Уряд готує програми фінансової підтримки для приватних виробників зброї. Коли та як це працюватиме Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анастасією Решетнік

Кабінет Міністрів планує до кінця березня запровадити механізми підтримки українських виробників військово-промислового комплексу. Претендувати на фіндопомогу зможуть як великі компанії, так і стартапи. Яка мета та коли програми запрацюють? 

Уряд готує одразу два нових механізми підтримки виробників сектору ВПК, розповіла Forbes Анна Гвоздяр, заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. «Ми дуже зацікавлені, щоб якнайбільше грошей витрачати в Україні та якомога менше – на імпорт товарів з-за кордону», – пояснює вона.

Пошук фінансування для приватних українських виробників ВПК-сектору – велика проблема, каже Юлія Висоцька, директорка із зовнішніх зв`язків «Ліги оборонних підприємств». Через відсутність доступного кредитування – виробникам не вистачає обігових коштів, їм складно інвестувати в розвиток, пояснює вона.

Чи вирішить уряд проблеми зброярів?

У пошуку грошей

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні