Категорія
Гроші
Дата

Кредити 5-7-9 для ВПК. Уряд готує програми фінансової підтримки для приватних виробників зброї. Forbes дізнався, коли та як вони працюватимуть

українська зброя /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анастасією Решетнік

Уряд готує програми фінансової підтримки для приватних виробників зброї. Коли та як це працюватиме Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анастасією Решетнік

Кабінет Міністрів планує до кінця березня запровадити механізми підтримки українських виробників військово-промислового комплексу. Претендувати на фіндопомогу зможуть як великі компанії, так і стартапи. Яка мета та коли програми запрацюють? 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Уряд готує одразу два нових механізми підтримки виробників сектору ВПК, розповіла Forbes Анна Гвоздяр, заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. «Ми дуже зацікавлені, щоб якнайбільше грошей витрачати в Україні та якомога менше – на імпорт товарів з-за кордону», – пояснює вона.

Пошук фінансування для приватних українських виробників ВПК-сектору – велика проблема, каже Юлія Висоцька, директорка із зовнішніх зв`язків «Ліги оборонних підприємств». Через відсутність доступного кредитування – виробникам не вистачає обігових коштів, їм складно інвестувати в розвиток, пояснює вона.

Чи вирішить уряд проблеми зброярів?

У пошуку грошей

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні