Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Десант з Офісу президента. Що відомо про Олексія Кулебу, який очолив обʼєднане (можливо, ненадовго) Мінвідновлення

3 хв читання

Олексій Кулеба /Getty Images

Олексій Кулеба, віцепремʼєр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій. Фото Getty Images

Олексій Кулеба з січня 2023 року займався регіональною політикою в Офісі президента, до цього очолював Київську ОДА та був заступником мера Києва Віталія Кличка. 5 вересня Рада призначила його керувати Міністерством розвитку громад та територій. Можливо, він далекий від питань «Укрзалізниці» та портів, але більш зрозумілий мерам українських міст, ніж попередник Олександр Кубраков. Головна інтрига – чи буде Кулеба керувати обєднаним Мінвідновлення чи міністерство все-таки розділять на два відомства

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Верховна Рада 5 вересня підтримала призначення Олексія Кулеби, 41, на посаду віцепремʼєр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад та територій. За проголосували 240 народних депутатів. 

Кулеба, який в Офісі президента відповідав за регіональну політику, очолив одне з найбільших відомств, що до війни керувало мільярдними бюджетами в межах програми «Велике будівництво», а після початку повномасштабного вторгнення відіграє ключову роль у програмах відновлення. Йдеться про потенційний контроль над розподілом понад $486 млрд – у стільки післявоєнну відбудову країни в кінці 2023 року оцінив Світовий банк.    

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд