Категорія
Гроші
Дата

План Джонсона. Допомогу США Україні Конгрес голосуватиме окремо від Ізраїлю. Це буде кредит. Чому це не так погано, як здається? Розбір Forbes Ukraine 

Майк Джонсон, спікер Палати представників та лідер республіканської більшості /Getty Images

Майк Джонсон, спікер Палати представників та лідер республіканської більшості Фото Getty Images

Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон представив план із допомогою США для України, Ізраїлю та інших союзників. Проєкт Джонсона дуже схожий на те, що ще в лютому прийняв Сенат, але має чотири республіканських особливості. Які шанси має план Джонсона та коли реально можна чекати на його схвалення?

Допомога Україні, Ізраїлю та Тайваню від США з осені 2023-го у підвішеному стані. Спікер Палати представників Майк Джонсон не виносив на голосування законопроєкт із допомогою на $95 млрд одразу трьом країнам, який ще в лютому схвалив Сенат. Натомість майже місяць обіцяв представити власний план.

Ввечері 15 квітня Джонсон у загальних рисах окреслив суть своєї стратегії. Наступні півтори доби переконував скептиків-однопартійців, а ввечері 17 квітня опублікував тексти трьох законопроєктів: допомога Україні, Ізраїлю, Тайваню та країнам Індо-Тихоокеанського регіону.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні