Категорія
Гроші
Дата

ПриватБанк сплатив у бюджет майже 180 млрд грн. Це більше, ніж вартість націоналізації. Чи справді «Приват» розрахувався з платниками податків?

Після фінансово успішного 2023 року виплати ПриватБанку податків і дивідендів у бюджет перевищили поріг у 155 млрд грн – саме стільки уряд витратив на порятунок банку сім років тому. Чи можна сказати, що «Приват» розрахувався з державою 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Після націоналізації ПриватБанк сплатив до державного бюджету 40 млрд грн податку на прибуток і майже 140 млрд грн дивідендів. Сума вже більша, ніж 155 млрд грн, які держава у 2016–2017 роках витратила на докапіталізацію банку.  

Це символічний поріг, який демонструє, що економічно націоналізація мала сенс, заявив в інтерв’ю Forbes CEO ПриватБанку Герхард Бьош.  

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні