Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Наступні після міскодингу. НБУ планує обмежити платежі з картки на картку й отримати нові повноваження для боротьби з «дропами». Чи вплине це на схему на 200 млрд грн на рік

6 хв читання

НБУ вже цього тижня затвердить обмеження для Р2Р-переказів, або платежів з картки на картку для фізичних осіб. Про такі плани регулятор оголосив ще у травні. Причина – фіктивні платежі, які використовуються у сірому або чорному бізнесі, обсяг яких Нацбанк оцінює у 200 млрд грн на рік. У травні йшлося про обмеження у 30 вихідних переказів на місяць і максимальну суму в 100 000 грн. Зараз формат, ймовірно, буде іншим. Які ще зміни планує ініціювати Нацбанк

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Із середини вересня Національний банк запровадить обмеження на перекази з картки на картку (Р2Р) для фізичних осіб. Про це Forbes повідомив заступник голови Нацбанку Дмитро Олійник.

НБУ анонсував такий намір ще у травні. Причина, як пояснюють топкерівники регулятора – великі обсяги схемних платежів через картки-«дропи», що використовуються для приховування певних операцій, наприклад, у гемблінгу, продавців сірого імпорту чи нелегальних обмінників валют.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд