Категорія
Новини
Дата

100 руб. за долар. Російська валюта оновила мінімум березня 2022 року

Курс долара на Московській біржі перевищив 100 рублів вперше з березня 2022 року. Російська валюта впала на 9% з початку серпня і на 40% – з початку року, пише РБК.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Курс долара зріс на 0,77%, піднявшись до 100,2 руб., свідчать дані Московської біржі на 09:43 за Києвом. Курс євро додав 0,66%, до 109,5 руб.
  • Курс рубля слабшає, тому що на внутрішній ринок надходить недостатньо валюти через експортну виручку, що скоротилася. При цьому є попит на валюту з боку імпортерів та великого бізнесу, зазначають експерти.

Контекст

З початку серпня долар подорожчав більш ніж на 8% в абсолютному вираженні – 31 липня валютні торги закрилися на позначці 91,6 руб. Історичний максимум у парі долар-рубль був зафіксований 10 березня 2022-го (121,52 руб.).

Останні дані центрального банку РФ показали, що великі російські експортери продали 84% своїх валютних надходжень на ринку в червні. Але їхні доходи – ключове джерело твердої валюти для Росії після вторгнення – скоротилися лише до $6,9 млрд у липні з $16,8 млрд за той самий період минулого року, писав Bloomberg.

Тоді як потоки імпорту залишаються стабільними, обмеження на продаж енергоресурсів Росією, зокрема запроваджена гранична ціна на нафту, призвели до стабільного зниження експорту. Разом зі збільшенням частки рубля в товарообігу падає приплив валюти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні