Категорія
Новини
Дата

€700 000 на відновлення інтернету. 68 українських провайдерів отримали грантову допомогу від уряду Німеччини

Уряд Німеччини в межах програми міжнародної співпраці ReACT4UA виділив гранти загальною сумою €700 000 для 68 українських операторів на телеком-проєкти, повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Завдяки цьому українці на деокупованих територіях отримають доступ до якісного інтернету.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Найбільше проєктів реалізують на Київщині – 16, Сумщині – 13, Харківщині – 11 та Херсонщині – 6.
  • Серед переможців 50 компаній використовують xPON, ця технологія найбільш стійка до відключень електрики, яка надає швидкість до 1 Гбіт/c.

Контекст

Гранти українським операторам телекомунікаційних послуг надаються в межах програми міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), яка фінансується Урядом Німеччини й реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. 

Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення найкращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Нещодавно Кабінет Міністрів схвалив залучення від Франції €200 млн грантових коштів на реконструкцію та відновлення критичної інфраструктури

Сума прямих збитків, нанесених інфраструктурі України під час війни, станом на січень сягнула $154,9 млрд. За оцінкою експертів проєкту KSE «Росія заплатить», сума враховує також збитки, завдані Україні через підрив Каховської ГЕС 6 червня 2023 року. Загалом збитки української енергетики оцінюються у $9 млрд, ЖКГ – $4,5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні