Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від Японії грант на $100 млн для Програми екстреного відновлення

Японія надала Україні грант $100 млн для Фази 3 Програми екстреного відновлення. Відповідні угоди підписані 19 лютого на конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо, повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Ключові факти

  • Програма екстреного відновлення (Фаза 3) на суму 15,8 млрд японських єн, що становить понад $100 млн, буде спрямована на проєкти швидкого відновлення серед іншого за напрямками: Енергетичне обслуговування; Транспортне сполучення; Обладнання для гуманітарного розмінування.
  • Наразі за підтримки Уряду Японії успішно впроваджують Програми екстреного відновлення Фаза 1 і Фаза 2, Проєкт екстреного відновлення і реконструкції.
  • У їх рамках Японія передає важливу спецтехніку та обладнання для потреб енергетичного, транспортного, аграрного, медичного, освітнього секторів, управління відходами від руйнувань, водовідведення, водопостачання й розмінування.

Контекст

Як повідомила пресслужба уряду, у межах Конференції з економічного розвитку та відбудови, що проходить у Токіо 19 лютого, підписано 56 двосторонніх документів.

Серед документів: міжурядові угоди, меморандуми, домовленості між бізнесами й представниками місцевої влади.

Японія виділить €1,25 млрд для підтримки японських інвесторів в Україні.

Зокрема, підписано міжурядову конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, що надзвичайно важливо для японського бізнесу, який планує нові проєкти в Україні.

Більше десятка домовленостей про підтримку відбудови України досягнуто з потужними японськими організаціями: JICA, JETRO, Експортно-кредитним агентством NEXI та Японським банком міжнародного співробітництва.

Підписано грантові угоди щодо реалізації програм відновлення, а також низку документів між Міністерством аграрної політики та продовольства України і японськими компаніями, які передбачають надання Україні різної сільгоспотехніки й обладнання.

Підписаний Міжурядовий меморандум про співробітництво у сфері освіти та технологій.

Крім того, «Нафтогаз» домовився про проєкт у сфері вітроенергетики.

Оператор газотранспортної системи України підписав Меморандум щодо підготовки до модернізації газокомпресорних станцій.

Також підписано документи у сфері енергетики, телекомунікацій, інфраструктурного будівництва та екології.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні