Категорія
Новини
Дата

Адміністрація Байдена попросила Конгрес США виділити Україні $32,5 млрд – Washigton Post

Адміністрація Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням виділити Україні $32,5 млрд на підтримку України у війні проти Росії та у боротьбі з коронавірусом, пише Washington Post

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Офіс президента США закликає американських законодавців виділити $10 млрд, щоб допомогти Україні впоратися з гуманітарною кризою, спричиненою війною проти Росії, пише Washington Post, посилаючись на два анонімні джерела. Ці гроші також допоможуть зміцнити оборону України та захистити її електромережі від збоїв.
  • Інші кошти – $22,5 млрд – підуть на ключові програми охорони здоров'я України. Ціль, за даними видання, – захистити українців від майбутніх варіантів коронавірусу.
  • У Конгресі немає єдності з цього питання. Республіканець, лідер меншості в Сенаті Мітч МакКоннелл 2 березня сказав, що у переговорах щодо допомоги Україні є «проблема». За його словами, демократи намагаються взяти ці гроші із сум, які США вже планували виділити Пентагону.
  • Десятки республіканців, за даними видання, також мають сумніви, що Україні потрібна додаткова допомога для боротьби з коронавірусом.
  • Законодавці мають вісім днів, щоб ухвалити рішення.

Контекст

Через два дні після початку війни в Україні, 26 лютого, Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Міноборони США негайно виплатить українській армії $350 млн допомоги, «щоб допомогти захиститися від непровокованої та невиправданої війни Росії».

Того ж дня, 26 лютого, Україна попросила екстрене фінансування і у МВФ. За словами заступника виконавчого директора фонду в Україні Владислава Рашкована, МВФ планує розглянути запит наступного тижня. Якщо фонд схвалить його, Україна може отримати $1,4 млрд.

МВФ також продовжує працювати над українською програмою Stand-by на $2,2 млрд, а Світовий банк цього тижня може ухвалити рішення про підтримку в межах пакету на $3 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні