Категорія
Новини
Дата

МВФ та Світовий банк збільшують підтримку для України. Кошти можуть надійти вже цього тижня

Фонд розгляне запит України щодо екстреного фінансування та продовжує працювати над українською програмою stand-by на $2,2 млрд, а Світовий банк цього тижня може прийняти рішення про підтримку в межах пакета на $3 млрд

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

«Ми глибоко шоковані та засмучені руйнівними людськими та економічними збитками, які завдала війна в Україні, – йдеться у спільній заяві директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої та президента Групи Світового банку Девіда Малпасса. – Люди гинуть, поранені та змушені тікати, а фізичній інфраструктурі країни завдано величезної шкоди».

Вони заявили про підтримку українського народу через ці жахливі події та зазначили, що війна створює значні наслідки для інших країн: ціни на сировинні товари зростають, що може призвести до подальшого підживлення інфляції, яка найбільше вражає бідних.

Збої на фінансових ринках продовжуватимуть загострюватися, якщо конфлікт триватиме, а санкції матимуть значний економічний вплив.

Рада МВФ, йдеться у заяві, може розглянути запит України щодо екстреного фінансування вже наступного тижня. І Фонд продовжує працювати над українською програмою stand-by з доступними до кінця червня $2,2 млрд.

Світовий банк готує пакет підтримки на $3 млрд в найближчі місяці з швидкою виплатою бюджетної підтримки на $350 млн, яку буде подано на затвердження правлінню цього тижня, та $200 млн на охорону здоров’я та освіти. Пакет включатиме фінансування від кількох партнерів.

Світовий банк і МВФ також разом оцінюють економічний та фінансовий вплив конфлікту та біженців на інші країни регіону та світу і готові надати розширену політичну, технічну та фінансову підтримку сусіднім країнам у разі потреби. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні