Категорія
Новини
Дата

МВФ та Світовий банк збільшують підтримку для України. Кошти можуть надійти вже цього тижня

1 хв читання

Фонд розгляне запит України щодо екстреного фінансування та продовжує працювати над українською програмою stand-by на $2,2 млрд, а Світовий банк цього тижня може прийняти рішення про підтримку в межах пакета на $3 млрд

«Ми глибоко шоковані та засмучені руйнівними людськими та економічними збитками, які завдала війна в Україні, – йдеться у спільній заяві директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої та президента Групи Світового банку Девіда Малпасса. – Люди гинуть, поранені та змушені тікати, а фізичній інфраструктурі країни завдано величезної шкоди».

Вони заявили про підтримку українського народу через ці жахливі події та зазначили, що війна створює значні наслідки для інших країн: ціни на сировинні товари зростають, що може призвести до подальшого підживлення інфляції, яка найбільше вражає бідних.

Збої на фінансових ринках продовжуватимуть загострюватися, якщо конфлікт триватиме, а санкції матимуть значний економічний вплив.

Рада МВФ, йдеться у заяві, може розглянути запит України щодо екстреного фінансування вже наступного тижня. І Фонд продовжує працювати над українською програмою stand-by з доступними до кінця червня $2,2 млрд.

Світовий банк готує пакет підтримки на $3 млрд в найближчі місяці з швидкою виплатою бюджетної підтримки на $350 млн, яку буде подано на затвердження правлінню цього тижня, та $200 млн на охорону здоров’я та освіти. Пакет включатиме фінансування від кількох партнерів.

Світовий банк і МВФ також разом оцінюють економічний та фінансовий вплив конфлікту та біженців на інші країни регіону та світу і готові надати розширену політичну, технічну та фінансову підтримку сусіднім країнам у разі потреби. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні