Категорія
Новини
Дата

ІКЕА зупиняє роботу в РФ і Білорусі та жертвує Україні €20 млн

 Шведський торговельний гігант ІКЕА зупиняє роботу в Росії та припиняє операції з РФ та Білоруссю через війну проти України. Про це повідомляє пресслужба IKEA.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Inter IKEA Group вирішила призупинити експорт в Росію та Білорусь та імпорт з цих країн через агресію проти України.
  • Група зупиняє всі виробничі операції IKEA Industry в РФ. Всі поставки від усіх субпостачальників до цих підрозділів призупиняються.
  • Материнська компанії IKEA (Ingka Group) вирішила призупинити всі роздрібні операції IKEA в Росії.
  • Фонд Ingka 3 березня оголосив про негайну пожертву €20 млн вимушеним переселенцям внаслідок війни в Україні.

Контекст

Через війну Росії проти України міжнародні компанії з різних галузей масово розривають співпрацю з російським бізнесом. Одними з перших пішли такі гіганти як Nike, Apple та Boeing. Intel та AMD забороняють постачання до РФ мікрочіпів та відеокарт. Parimatch відкликала франшизу в Росії. Netflix відмовився транслювати деякі російські канали.

Visa та Mastercard відключили від своєї платіжної системи ряд російських банків, а Дві фондові біржі Нью-Йорка NYSE та NASDAQ зупинили торгівлю акціями російських Qiwi, Nexters, HeadHunter, Ozon Holdings та Яндекс.

General Motors (Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC), Volkswagen, Jaguar Land Rover, Volvo Trucks перестали постачати автомобілі до Росії. Заводи Hyundai у Санкт-Петербурзі та Renault у Москві перестали працювати.

Поштові оператори DHL, FedEx, UPS заборонили надсилати посилки та вантажі до Росії.

Paramount, Disney, Sony, Warner Bros. скасували всі премʼєри у Росії. Тому росіяни не побачать премʼєру нового «Бетмена» з Робертом Паттінсоном.

Каннський кінофестиваль не допустить російські делегації та «будь-кого, хто повʼязаний з російським урядом».

Російський бізнесмен Олег Дерипаска прогнозує, що на Росію чекає найжорстокіша економічна криза мінімум на три роки через її війну з Україною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні