Угоду було офрмлено через офшорну компанію Gelion. /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

Ахметов торік ймовірно купив двоповерховий пентхаус у Лондоні за $122 млн – Cyprus Confidential

Угоду було офрмлено через офшорну компанію Gelion. Фото надано пресслужбою

Найбагатший українець Рінат Ахметов у 2022-му ймовірно придбав двоповерховий пентхаус у комплексі Chelsea Barracks в Лондоні за $122 млн. Угоду було оформлено через офшорну компанію Gelion, пише «Слідство.Інфо» з посиланням на нове розслідування Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ).

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У липні 2021 року Ахметов через зареєстровану на Британських Віргінських островах компанію Gelion Properties Ltd., бенефіціарним власником якої він є, зобов’язався придбати двоповерховий пентхаус за близько $122 млн у комплексі Chelsea Barracks у Лондоні. 
  • Продаж відбувся наступного, 2022 року, свідчать документи. Ціна включає не лише пентхаус, але й кілька паркувальних місць та додаткові складські приміщення. 
  • Розслідувачі отримали доступ до листування між співробітниками компаній Cypcodirect і кіпрського PwC з позначками «терміново» і «конфіденційно». З них випливає, що компанія Gelion буде використана для купівлі пентхауса, щоб забезпечити «конфіденційність» Ахметова, не вносячи його ім’я до британського реєстру публічної власності. 
  • Ахметов не відповів на запитання ICIJ щодо придбання лондонського пентхауса через компанію «Геліон». Він відмовився коментувати «будь-які інвестиції або транзакції, які могли відбутися або не відбутися, а також їхній статус».

Контекст 

Журналісти-розслідувачі з 54 країн світу отримали доступ до 3,6 млн документів кіпрських консалтингових компаній, які надавали послуги олігархам та мільярдерам по всьому світу, пише «Слідство.Інфо». Цей витік отримав назву Cyprus Confidential. 

Аналізували документи 272 журналістів з 54 країн світу: журналісти мюнхенського видання Paper Trail Media, партнери глобальної мережі журналістів-розслідувачів ICIJ та OCCRP, включно зі «Слідством.Інфо». 

Рінат Ахметов – найбагатший українець зі статками $4,4 млрд, за оцінкою Forbes. Ахметов володіє холдингом SCM (System Capital Management), куди входять металургійний холдинг «Метінвест», ДТЕК, Перший Український Міжнародний Банк, телекомунікаційна група Vega, Медіа Група «Україна», ЕСТА Холдинг (нерухомість), UMG (інвестиційний бізнес), HarvEast (сільське господарство), транспортний холдинг «Портінвест» та ін.

Востаннє подібну покупку Ахметов робив у 2019-му. Тоді Financial Times повідомило, що найбагатший українець придбав за €200 млн віллу Les Cèdres у Франції. У 2017 році видання Bloomberg назвало її найдорожчою нерухомістю в світі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні